Firme care apar în dosarul drumarilor bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani coordonat de procurori din Cluj

Luni, polițiștii de la IPJ Cluj și BCCO Cluj-Napoca, sprijiniți de inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în județele Alba, Cluj,  Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care sunt vizați reprezentanți ai mai multor firme de construcții şi întreţinere a drumurilor publice.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului general consolidat al statului este de 6.600.000 VIDEO/ Percheziții în Alba, Cluj, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare și București – Reprezentanții unor firme de construcții şi întreţinere a drumurilor publice bănuiți de evaziune fiscală de peste 6,5 milioane de lei  de lei.

În urma acţiunii, şapte persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 44 de ani, din judeţele Cluj, Bihor şi Timiş, au fost reţinute pentru 24 de ore. Dintre acestea, Emanuel Rostaș (administrator al SC Astralis Construcţii din Fizeșu Gherlii) și Adrian Mateaș (administrator firma Tiger din Bistrița) au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, Cristian Mureșan (administrator firma Cridov din Cluj) a fost arestat la domiciliu, iar în cazul lui Alin Luca (firmele Cribana, Demaluk Util, Viodom) și Titu Rostaș Tribunalul Cluj a dispus măsura controlui judiciar pentru 60 de zile.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Percheziții în Alba, Cluj, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare și București – Reprezentanții unor firme de construcții şi întreţinere a drumurilor publice bănuiți de evaziune fiscală de peste 6,5 milioane de lei

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 -2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu obiect de activitate construirea şi întreţinerea drumurilor publice, ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat. Acesta ar fi avut la bază înregistrarea în evidenţa contabilă a unor achiziţii şi operaţiuni fictive de bunuri şi prestări servicii de la mai multe firme cu un comportament de tip fantomă, în scopul deducerii frauduloase a taxei pe valoare adăugată şi pentru diminuarea impozitului pe profit aferent. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 6.600.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

 

Numele firmei Newamport din județul Alba apare în dosarul penal

Numele unei cunoscute firme de construcții din Alba, Newamport deținută de Nicolae Balea, apare în acest dosar penal, potrivit clujust.ro.

UPDATE: Balea Nicolae nu este asociat/acţionar la niciuna dintre societăţile Newamport Asfalt SRL, Newamport Corporation SRL, Newter Drum SRL”. Societăţile Newamport Asfalt SRL, Newamport Corporation SRL, Newter Drum SRL nu se afla in dosarul penal de evaziune/fiscala si/sau spalare de bani la care ati făcut referire si de altfel aceste societăţi nu se afla in niciun alt dosar penal la data prezentei”.  Cu privire la societatea Newamport Compani SRL nu este pusa in mişcare acţiunea penala, organele penale audiand aceasta societate în vederea stabilirii unei stări de fapt cu privire la alte societari comerciale”.

Newamport Compani cu sediul social în comuna Bistra, str. Horea, judetul Alba, se află încă din 2014 în procedură de insolvență / faliment, următorul termen pentru acest dosar aflat pe rolul Secției a II-a Civilă de Contencios Administrativ, Fiscal și de Insolvență din cadrul Tribunalului Alba fiind 29 februarie 2016.

Compania Newamport, cu sediul la Vințu de Jos unde are și o stație de betoane funcțională, a derulat de-a lungul ultimilor ani numeroase contracte de lucrări de infrastructură în județul Alba, cei mai importanți clienți ai săi fiind Consiliul Județean Alba (modernizare drumuri) și Primăria Alba Iulia (reparaţii capitale străzi), Primăria Aiud (reparaţii capitale la Colegiul Bethlen Gabor) și alte administrații locale din județ, cum sunt Zlatna, Bistra, Scărișoara, Săliştea, Galda de Jos, Girda de Sus, Mogoș, Pianu.

BP

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Fane 24 februarie 2016 at 18:29

Astia sunt aceeasi care au facut lucrarea recenta pe Dealul Mamut, de reparatie a trotuarului, la urcare, unde erau pavajele iesite anapoda.
Am trecut astazi prin zona si un rand de pavaje de langa bordura lipseste, au umplut cu nisip…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...