Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

“Finanţistul” Dorin Nistor și alți “vitejii” pedelişti caută nod în papură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul pedelist Dorin Nistor, acum proaspăt liberal, uitând că a fost alături de cei ce au tăiat pensii şi salarii şi au crescut TVA, vine acum să ne dea lecţii în privinţa politicii fiscale a ţării. Nu l-am auzit pe Dorin Nistor strigând în timpul guvernării PDL, când românii se plângeau că nu pot să-şi ducă zilele după ce Guvernul PDL Băsescu-Boc-Udrea a tăiat pensii şi salarii şi a crescut peste noapte TVA!

Ioan Dirzu_Ioan FloreaAsta înseamnă că nu a avut nimic împotriva măsurilor care nu au adus nicidecum creşterea economică dorită de cetăţenii ţării! Finanţist fiind, că doar a condus cândva Garda Financiară, Dorin Nistor ne face teoria taxelor, nemulţumit fiind de reducerea taxei pe stâlp de la 1,5 la 1 la sută. Dacă e finanţist trebuie să ştie că Guvernul nu poate practica o politica intervenţionistă în economie, influenţând direct preţurile practicate de agenţii economici.

Scăderea taxei pe stâlp a fost asumată de Guvern, iar efectele măsurii se vor resimţi în timp, concurenţa dintre agenţii economici în economia de piaţă având un rol esenţial în reglarea preţurilor. Totul depinde de dorinţa agenţilor economici de a fi competitivi pe piaţă, aşa încât să uzeze de această facilitate acordată de Guvern, care să le permită să reducă preţurile; Guvernul nu a făcut altceva decât să creeze pârghiile fiscale pentru o posibilă reducere de preţuri şi/sau tarife.

O altă problemă cu care se confruntă “finanţistul” Nistor vizează deciziile privind contribuţiile sociale de sănătate. Din prea mare grabă el uită că deciziile de impunere pentru anul 2012, prin care au fost stabilite contribuţii sociale de sănătate, inclusiv în sarcina minorilor, au fost emise de ANAF în baza prevederilor OUG nr. 125/2011 (publicată în Monitorul Oficial nr. 938/30.12.2011), care modifică Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Numai că ordonanţa de urgenţă în cauză a fost semnată de premierul PDL-ist, Emil Boc, coleg de partid cu Nistor Dorin şi este contrasemnată de un alt mare „specialist”, ministrul Ialomiţianu.

Aşa că ANAF nu a făcut altceva decât să aplice prevederile legale în vigoare pentru anul 2012, aşa cum au fost aprobate de Guvernul Boc. Unica soluţie în această situaţie este amnistia fiscală. De altfel, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la Secţiunea “Transparenţă decizională”, a fost publicat un proiect de act normativ în acest sens. Nu e bine informat Dorin Nistor nici în privinţa impozitării bacşişului. Ea a fost introdusă prin OUG nr. 8/2015, iar până în acest moment nu există vreun act normativ oficial prin care această prevedere să fie eliminată, OUG nr. 8/2015 fiind în vigoare.

În ceea ce priveste reîncadrarea veniturilor din drepturi de autor şi a activităţilor independente ca venituri dependente, amintim că s-a renunţat la această iniţiativă legislativă lansată în dezbatere publică, ca urmare a ecourilor negative venite din partea mediului de afaceri şi a opiniei publice. Acest lucru nu înseamnă altceva decât că Guvernul Ponta este receptiv la reacţia opiniei publice şi nu pune pumnul în gura românilor, aşa cum procedau pedeliştii, acum liberali.

Totodată, în promovarea iniţiativelor legislative, Guvernul Ponta ţine cont de părerile oamenilor de afaceri, nu-i umileşte, aşa cum au făcut cei din fosta guvernare pedelistă!

Aşadar, după ce a recuperat timpul pierdut de pedelişti în privinţa atragerii fondurilor europene, după ce a venit cu măsuri benefice pentru români şi pentru mediul de afaceri, Guvernului Ponta i se reproşează că ar fi făcut prea puţin şi… greşit. Atunci ce ar mai fi de spus despre măsurile aşa-zis economice gândite în pripă şi despre umilirea, hoţia şi jaful la adresa românilor, toate purtând semnătura PDL, devenit PNL?! După război, mulţi viteji vin…

 

Alba Iulia,

4 iunie 2015                                    Biroul de presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea