Rămâi conectat

Politică Administrație

Finanțatorii internaționali vor putea participa la licitaţii pe infrastructură. Guvernul vrea să modifice legislația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a comunicat intenţia Guvernului în privinţa unei eventuale modificări a legislaţiei, astfel încât instituţiile finanţatoare internaţionale să poată participa la licitaţiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderenţă în domeniul infrastructurii. Declarațiile au fost făcute de oficialul român la Palatul Victoria, într-o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul întrevederii, la care a participat şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, vicepremierul Ciolacu i-a informat pe reprezentanţii BERD şi cu privire la măsurile concrete pe care Guvernul intenţionează să le ia pentru transparentizarea sistemului de licitaţii.

„România are proiecte blocate de peste 3-5 ani şi a devenit o tradiţie a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD şi a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitaţie şi legislaţia din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă”, a afirmat viceprim-ministrul, citat în comunicat.

Sursa citată precizează că, în ceea ce priveşte proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanţelor, Ciolacu a precizat că la sfârşitul săptămânii viitoare va fi definitivată forma finală şi va fi transmisă spre consultare partenerilor internaţionali.

La rândul său, conform comunicatului, ministrul Finanţelor a solicitat reprezentanţilor BERD o reevaluare a dobânzilor şi a condiţiilor de acordare a creditelor pentru România.

Reprezentanţii BERD au exprimat dorinţa de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieţei de capital şi în cel al infrastucturii, dar şi de a finanţa proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigaţiilor sau al turismului, se mai arată în comunicat.
Sursa: capital.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea