Rămâi conectat

Politică Administrație

Finanțarea Centrului multicultural Liviu Rebreanu din Aiud, în cadrul unui program al CNI: Proiectul, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Finanțarea Centrului multicultural Liviu Rebreanu din Aiud, în cadrul unui program al CNI: Proiectul, pe masa consilierilor județeni

Consilierii județeni din județul Alba vor vota, în cadrul ședinței din 20 aprilie, proiectul privind cererea de finanțare a „Centrului multicultural Liviu Rebreanu Aiud”, în cadrul Programului Național de Contrucții de Interes Public sau Social, subprogramul „Așezăminte culturale”.

Proiectul de act administrativ iniţiat vizează aprobarea depunerii de către Municipiul Aiud a cererii de finanţare aferentă obiectivului de investiţii „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul „Aşezăminte culturale”.

Având în vedere că Judeţul Alba deţine în proprietate o cotă de 1/2 din suprafaţa totală destinată realizării investiţiei, se impune exprimarea acordului Judeţului Alba ca Municipiul Aiud să depună spre finanţare la Compania Naţională de Investiţii acest proiect.

Judeţul Alba împreună cu Municipiul Aiud şi-au propus să realizeze în comun un centru multicultural a cărui activitate va fi adresată locuitorilor municipiului şi tuturor locuitorilor judeţului Alba.

Investiţia avută în vedere este una de interes judeţean, regional şi urmăreşte crearea unui centru cultural multifuncţional, la standarde europene, dotat cu toate mijloacele tehnice necesare pentru atingerea scopului propus – dezvoltarea unui sistem de spectacole de teatru, film, conferinţe, întâlniri, dezbateri, expoziţii din diverse domenii culturale.

Obiectivul de investiţii „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud” se va realiza pe terenul în suprafaţă totală de 2335 mp., situat administrativ la adresa str. Iuliu Maniu, nr. 7, municipiul Aiud, judeţul Alba. Fiecare asociat deţine în proprietate o cotă de 1/2 din suprafaţa totală destinată realizării investiţiei.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 260 din 12 decembrie 2019 s-a preluat cota de 1/2 părţi asupra unui bun imobil – teren situat administrativ în municipiul Aiud şi aflat în domeniul public al Municipiului Aiud şi din administrarea Consiliului Local al municipiului Aiud în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba.

A fost elaborat Studiul de fezabilitate şi prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 136/25 iunie 2021 a fost aprobat Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico economici la obiectivul de investiţii „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”.

Prin adresa nr. 8219/16 martie 2022, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba cu nr. 6028/16 martie 2022, Municipiul Aiud solicită Judeţului Alba, ca proprietar a 1/2 din terenul aferent investiţiei, acordul depunerii de către Municipiul Aiud a cererii de finanţare aferentă obiectivului de investiţii „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”, în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul „Aşezăminte culturale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea