Rămâi conectat

Cultură Educație

Finalul proiectului „Învăţ să fac din Europa casa mea”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În perioada 2009-2011, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia a implementat proiectul Grundtvig „Învăţ să fac din Europa casa mea”, finanţat de UE, ultima întâlnire de lucru având loc zilele trecute, în Siauliai, Lituania, ne-a informat prof. Carmen Sînc, responsabila de proiect. Din partea Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” au participat prof. Ioan Corb – director, prof. Camelia Henegariu – inspector şcolar, prof. Bianca Hoisan, prof. Aurica Popa şi prof. Carmen Sînc.
În proiectul coordonat de Asociaţia Comunităţii Şcolare Lieporiu, Siauliai, Lituania, liceul albaiulian a mai avut ca partener instituţia Oasis Academy, Southampton, Marea Britanie. Scopul întâlnirii din Lituania a fost evaluarea activităţilor desfăşurate prin proiect şi realizarea produsului final al proiectului sub forma unor recomandări pentru vârstnici şi pentru cei tineri, intitulate „Învăţarea m-a ajutat”. Proiectul şi-a propus să realizeze o comparaţie între numărul persoanelor care migrează în alte ţări ale Uniunii Europene şi să identifice dificultăţile cu care se confruntă emigranţii. Pe parcursul proiectului, participanţii au învăţat cum pot ajuta vârstnicii pentru a fi activi social; au comparat datele privind inserţia absolvenţilor din învăţământul preuniversitar pe piaţa muncii; au fost organizate cursuri de bază în limba engleză şi de utilizare a calculatorului. Totodată, au fost realizate recomandări cu privire la găsirea de locuri de muncă, de adaptare la o nouă viaţă în altă ţară sau de a găsi o ocupaţie utilă. Grupul ţintă a fost format din tineri care nu muncesc şi nu îşi continuă studiile, din vârstnici şi din şomeri.
„Evaluarea proiectului a evidenţiat o colaborare fructuoasă între parteneri, fiecare dintre noi având oportunitatea de a învăţa de la ceilalţi, de a împărtăşi experienţe, de a depăşi bariere culturale”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”, prof. Ioan Corb.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea