Rămâi conectat

Cultură Educație

„Fiecare copil în grădiniţă”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Proiect destinat preşcolarilor defavorizaţi din Cugir

 

 

Odată cu începerea noului an şcolar, la Cugir a luat start proiectul „Fiecare copil în grădiniţă”, un proiect iniţiat de Asociaţia „Ovidiu Rom”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi comunitatea locală.
După cum am aflat de la doamna profesor Gabriela Lupu, directorul Şcolii cu cls. I-VIII nr. 2 Cugir, instituţia pe care o conduce a fost selecţionată alături de alte unităţi şcolare din ţară pentru derularea proiectului în anul de învăţământ 2011-2012. Prin program, 38 de copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani au fost declaraţi eligibili pentru asistarea în grădiniţă, urmând să beneficieze de tichete sociale în valoare de 50 lei/lună, haine, rechizite şcolare, materiale pentru igienă ş.a.
Potrivit directorului şcolii, la finele lunii trecute, la Bucureşti a avut loc o întâlnire la care au luat parte ministrul Educaţiei şi Cercetării, ambasadorul SUA şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Ovidiu Rom”, reuniune în cadrul căreia s-a insistat pe crearea condiţiilor necesare accesului acestor copii defavorizaţi la educaţia timpurie. Acum, la început de an şcolar, părinţii cu venituri modeste aşteaptă să-şi vadă copiii frecventând cursurile de grădiniţă ce urmează să se desfăşoare în localul vechi al Şcolii Generale nr. 2. „Este necesar însă ca Inspectoratul Şcolar să aprobe normarea unui post de educator pentru 25 de copii care nu sunt înscrişi la grădiniţa arondată unităţii noastre şi unde nu există locuri disponibile în grupele deja constituite”, a precizat Gabriela Lupu. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea