„Fiecare copil în grădiniţă”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Proiect destinat preşcolarilor defavorizaţi din Cugir

 

 

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Odată cu începerea noului an şcolar, la Cugir a luat start proiectul „Fiecare copil în grădiniţă”, un proiect iniţiat de Asociaţia „Ovidiu Rom”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi comunitatea locală.
După cum am aflat de la doamna profesor Gabriela Lupu, directorul Şcolii cu cls. I-VIII nr. 2 Cugir, instituţia pe care o conduce a fost selecţionată alături de alte unităţi şcolare din ţară pentru derularea proiectului în anul de învăţământ 2011-2012. Prin program, 38 de copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani au fost declaraţi eligibili pentru asistarea în grădiniţă, urmând să beneficieze de tichete sociale în valoare de 50 lei/lună, haine, rechizite şcolare, materiale pentru igienă ş.a.
Potrivit directorului şcolii, la finele lunii trecute, la Bucureşti a avut loc o întâlnire la care au luat parte ministrul Educaţiei şi Cercetării, ambasadorul SUA şi reprezentanţi ai Asociaţiei „Ovidiu Rom”, reuniune în cadrul căreia s-a insistat pe crearea condiţiilor necesare accesului acestor copii defavorizaţi la educaţia timpurie. Acum, la început de an şcolar, părinţii cu venituri modeste aşteaptă să-şi vadă copiii frecventând cursurile de grădiniţă ce urmează să se desfăşoare în localul vechi al Şcolii Generale nr. 2. „Este necesar însă ca Inspectoratul Şcolar să aprobe normarea unui post de educator pentru 25 de copii care nu sunt înscrişi la grădiniţa arondată unităţii noastre şi unde nu există locuri disponibile în grupele deja constituite”, a precizat Gabriela Lupu. (C.P.)

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei