Rămâi conectat

Cultură Educație

Festivalul Naţional Studenţesc: Albaiulianul Alin Ignat a câştigat Trofeul „Serbările Unirii”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Alin Ignat a împărţit premiul I cu o elevă de la Colegiul Economi „Emanuil Gojdu” Petroşani *Recital Free Deejays şi Emilia Morar

Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia a găzduit cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc „Serbările Unirii”, la secţiunea „Muzică uşoară”, prezentată de MC Kotto. Dacă în seara precedentă, când a debutat manifestarea, la eveniment au participat circa 150 de persoane, studenţii nu s-au prea înghesuit să asiste la concursul de muzică uşoară, în sală fiind prezente circa 20 – 30 de persoane, majoritatea concurenţi şi organizatori. Iar cei care au peferat să facă altceva au avut numai de pierdut, pentru că pe scenă au evoluat tineri care oricând pot deveni vedete ale muzicii uşoare, demonstrându-şi pe viu talentul. Şi nu o spun eu, ci membrii juriului, format din membrii formaţiei Free Deejays – Bogdan Taşcău, alias Mr. Problemă şi Rareş Vaniote, Eddy Schneider (DJ Phantom), Ioan Chiciudean – profesor de canto la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia şi Emilia Morar, câştigătoarea ediţiei precedente a festivalului-concurs.

Pe scenă au urcat în total 15 concurenţi de la casele de cultură studenţeşti din Sibiu, Craiova, Petroşani, Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Alba Iulia, care mai de care mai talentat, interpretând melodii din repertoriul naţional sau internaţional. Înainte de festivitatea de premiere au susţinut recitaluri laureata ediţiei precedente a Festivalului Naţional Studenţesc „Serbările Unirii” – Emilia Morar, o tânără cu o voce deosebită şi Free Deejays, care împreună cu cele două animatoare au încins atmosfera cu muzică de club (inclusiv hitul „Around the world”) şi piese în primă audiţie.

În prezenţa directorului CCS Alba Iulia, Gheorghe Berghian  – Gino, a avut loc premierea concurenţilor, toţi primind diplome de participare. Trofeul FNS „Serbările Unirii” a revenit albaiulianului Alin Ignat – o voce inconfundabilă şi elevei Bianca Ioniţă (CCS Petroşani), de la Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, care cântase recent în duet şi cu Monica Anghel, ambii obţinând punctaj maxim – 50 de puncte. Premiul al doilea a fost adjudecat de Marius Bălan (CCS Piteşti), câştigător al ediţiei din 2006 a Trofeului „Aurelian Andreescu”, iar premiul III a fost obţinut de Roxana Berecky (CCS Petroşani). O comportare foarte bună au avut însă şi Doina Cocârţă şi debutantul Robert Gavrilaş Weber (ambii de la CCS Alba Iulia), Sergiu Goran şi Laura Drăgan (ambii CCS Ploieşti), Miruna Nicolae (CCS Craiova), Ioana Nistor şi Maria Coman (CCS Sibiu).
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea