Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Societate

Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vineri, 20 mai, la ora 10.00, la Şcoala „Avram Iancu” Alba Iulia va debuta cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”. Evenimentul este organizat de colectivul şcolii, de la director şi ultimul cadru didactic şi până la omul de întreţinere şi la femeia de serviciu (n. red. – pentru cârcotaşii care nu s-au regăsit anul trecut în sintagma „şcoală organizatoare”!!!). Sunt aşteptaţi să participe 350 de delegaţi din mai multe zone etnofolclorice, cum sunt judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Mureş, Olt, Sibiu, Satu Mare, Vaslui.
Festivalul cuprinde 4 secţiuni: secţiunea de eseuri „Satul bunicilor mei”, secţiunea „Tradiţii oglindite în pictură”, secţiunea „Icoane pe sticlă” şi, cea mai disputată secţiune, cea de „Dansuri populare tradiţionale”. Lucrările secţiunilor de pictură şi icoane pe sticlă vor începe la ora 11.00, la Şcoala „Avram Iancu”, iar spectacolul-concurs de dansuri populare tradiţionale se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 16.00, unde va avea loc şi premierea câştigătorilor celor 4 secţiuni. Premiile sunt asigurate de Consiliul Judeţean Alba şi de Primăria Alba Iulia care susţin financiar realizarea acestui festival, precum şi de sponsori, recompensele constând în bani şi materiale promoţionale.
„Principalul deziderat pe care echipa de proiect intenţionează să-l dezvolte cu fiecare ediţie în parte constă în atragerea unui număr cât mai mare de participanţi care să contribuie la păstrarea şi transmiterea pentru generaţiile următoare a tezaurului folcloric românesc. Acest festival încununează, deopotrivă, efortul organizatorilor, al instituţiilor partenere, al părinţilor şi elevilor implicaţi în realizarea lui cu succes”, a spus prof. Elena Ignat, directorul Şcolii „Avram Iancu” Alba Iulia.
Anul trecut, datorită corectitudinii juriului, festivalul de dansuri populare a fost câştigat de o trupă de dansatori de la Podul Iloaiei, Iaşi.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

23 mai: Ziua mondială a broaştelor ţestoase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua mondială a broaştelor ţestoase a fost iniţiată în 2000, de către American Tortoise Rescue (ATR), o societate non-profit înfiinţată, în 1990, pentru a asigura protecţia tuturor speciilor de broască ţestoasă. Aceasta oferă adăpost permanent pentru broaştele ţestoase abandonate şi pierdute, precum şi pentru cele care sunt confiscate ca urmare a aplicării legii şi necesită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea