Rămâi conectat

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru “Povești” – De vorbă cu „Mr. Blues” și Marius Florea Vizante

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Noi avem a doua cea mai inutilă meserie din lume! După politicieni.” A.G. Weiberger

Astăzi, 3 octombrie, la Alba Iulia a început seria zilnică a spectacolelor din cadrul celei de a VII-a ediție a Festivalul Internațional de Teatru “Povești”. Organizatorii au pregatit cu această ocazie o întâlnire cu câțiva dintre artiștii care vor performa astăzi pe scenele Casei de Cultură a Sindicatelor și Teatrului de Păpuși “Prichindel”, în cadrul unei conferințe de presă “Cafeau cu Tâlc”, ce va avea loc în fiecare dimineață pe parcursul celor 5 zile de spectacole, la Art Café.

Alături de Ioana Bogățan – directorul festivalului, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Ioan Bogățan – fostul viceprimar al municipiului, au participat la întâlnirea cu presa și A.G. Weiberger – supranumit MR. Blues și cunoscutul actor Marius Florea Vizante.

Discuția a fost una liberă și s-a axat în mod deosebit pe provocarea lansată de Ioan Hănțulescu care i-a întrebat pe invitați care sunt limitele compromisului unui artist în România zilelor noastre.

Sintetizând, A.G. Weiberger a spus că show-business-ul nu este un compromis ci este un business. Că în ceea ce îl privește, plătitorul de bilete este publicul care îl interesează, pentru că având un statut de liber profesionist – nu a avut niciodată carte de muncă –  trebuie să asigure existența celor 12 artiști din organizația pe care o conduce. Și reușește acest lucru, oferind în același timp celor care vin la spectacolele sale acele emoții care merită toți banii.

Despre compromis, ca și actor Marius Florea Vizante a avut o altă viziune. Acesta a afirmat că actuala formă de organizare a teatrelor în România este falimentară.

“Noi suntem obligați să facem compromisuri, lucruri pe care în mod natural, artistic nu le-am face (…) Cu 13 – 14 milioane pe lună, un actor în București nu se poate întreține și de aici începe compromisul”, a explicat Vizante.

Despre Cetatea Alba Carolina în care cei doi artiști se întorc după câțiva ani, fiind prezenti la ediții anterioare ale Festivalului de Teatru de la Alba Iulia, au avut puncte de vedere similare.

“Eu, ca vizitator, care am văzut pentru prima oară cetatea refăcută, am rămas cu gura căscată (…) Aici e un spațiu generos nu e ca la Sighișoara”, a mărturisit “MR. Blues”.

Cei care au reușit să își ia bilete din timp, îi vor putea vedea pe cei doi artiști făcând ceea ce se pricep mai bine în această seară. Pe Marius Florea Vizante în piesa de teatru “Fantoma, dragostea mea!” la ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar pe A.G. Weiberger într-un concert special, începând cu ora 21.30 la Teatrul de Păpuși Prichindel.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea