Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Festivalul internațional de șah Open Iasi: Mihnea Costachi a remizat cu Andrei Istrățescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi participa in acesta saptamana la festivalul international de sah “Open Iasi”, cel mai puternic open international care se organizeaza anual in Romania. In sectiunea principala a openului iesean, care are in acest an un fond de premiere de 16000 euro, sunt inscrisi 75 de jucatori din 14 tari, dintre acestia 27 avand titluri internationale: 9 mari maestri internationali, 9 maestri internationali si 9 maestri FIDE.

Costachi01

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mihnea Costachi, care in urma cu doua saptamani a obtinut a doua norma de maestru international la Openul International al Ungariei de la Zalakaros, participa la acest puternic turneu cu speranta obtinerii celei de-a treia norme de maestru international si odata cu aceasta si a titlului de maestru international, ceea ce ar fi o premiera pentru sahul albaiulian.

In primele 5 runde ale turneului juniorul albaiulian a avut evolutii excelente, obtinand 3 victorii contra lui Alexandru Calin (Romania), Pavel Miroshnichenko (Rusia) si George Stoleriu (Romania) si 2 remize impotriva lui Alexandru Banzea (Romania) si  MMI Alexander Zubarev (Ucraina), acesta din urma fiind favoritul numarul 4 al turneului.

Runda a 6-a a fost una speciala pentru juniorul albaiulian, Mihnea Costachi avand sansa sa il intalneasca pe unul dintre cei mai titrati sahisti romani din toate timpurile, marele maestru international Andrei Istratescu. Multiplul campion roman, care in prezent reprezinta Franta, este favoritul numarul 1 la Open Iasi, avand un rating FIDE 2592, cu aproape 200 de puncte peste Mihnea Costachi. Desi a jucat cu piesele negre, ceea ce este un handicap important intr-o confruntare cu un adversar de asemenea calibru, Mihnea Costachi a abordat curajos partida jucand Indiana Regelui, o deschidere foarte agresiva, folosita de-a lungul timpului de jucatori legendari ca Bobby Fischer sau Gary Kasparov si care a fost multa vreme si deschiderea favorita a lui Andrei Istratescu! Experienta net superioara a lui Andrei Istratescu si-a spus insa cuvantul in jocul de mijloc, astfel ca marele maestru a preluat initiativa si a obtinut treptat o pozitie clar superioara. Juniorul albaiulian nu a cedat insa presiunii si, la capatul unei rezistente eroice, a reusit sa obtina remiza dupa o partida care a durat 90 de mutari! Un rezultat excelent pentru Mihnea Costachi, care cu siguranta isi va aminti de aceasta partida multi ani de acum inainte.

Costachi02

Cu 4,5 puncte acumulate in primele 6 runde, Mihnea Costachi imparte a doua pozitie a clasamentului cu alti 7 jucatori. Lider solitar este marele maestru international Vladislav Nevednichy (Romania) cu 5 puncte, acesta din urma fiind nimeni altul decat castigatorul Openului International al Romaniei gazduit in luna martie de Hotelul Transilvania din Alba Iulia.

In runda a 7-a, Mihnea Costachi va juca cu piesele albe impotriva marelui maestru international Nikita Maiorov (Belarus), favoritul numarul 6 al turneului, o partida care poate fi urmarita live sambata incepand cu orele 16 pe site-ul www.ajsiasi.ro . Open Iasi se desfasoara pe durata a 9 runde in sistem elvetian,  urmand a se incheia luni la pranz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea