Rămâi conectat

Curier Județean

Femeie din Meteș, condamnată la 3 ani de inchisoare pentru atacarea unui bărbat cu spray lacrimogen. Aceasta a fost eliberată după 2 luni

Adela Spătar

Publicat

în

Femeie din Meteș, condamnată la 3 ani de inchisoare pentru atacarea unui bărbat cu spray lacrimogen și i-a furat banii. Eliberată după 2 luni, după Curtea de Apel Alba a admis o cerere de repunere în termenul de apel.

O femeie de 45 de ani, din comuna Meteş, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată a scăpat, cel puţin deocamdată, de penitenciar. Curtea de Apel Alba Iulia a admis o cerere de repunere în termenul de apel şi a dispus eliberarea acesteia.

Femeia a primit închisoare cu executare la instanţa de fond pentru că nu s-a prezentat la proces. ”În condiţiile în care inculpata a lipsit de la judecată, nu şi-a dat acordul pentru prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii, deşi a fost citată cu mandat de aducere, la toate adresele, fără ca inculpata să poată fi prezentată executarea nu poate fi decât în detenţie”, precizat Judecătoria Alba Iulia în hotărârea de condamnare din martie 2019.

După circa două luni de închiosare, P. Petronela a fost eliberată ca urmare a repunerii cauzei în termenul de apel: ”Admite cererea de repunere în termenul de apel formulată de inculpata Pantea Petronela. Anulează mandatul de executare a pedepsei nr.131/15.04.2019 emis de Judecătoria Alba Iulia pe numele inculpatei. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pantea Petronela, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Definitivă. Acordă termen pentru dezbaterea apelului la data de 18 septembrie 2019, pentru când vor fi citate părţile”. Motivul invocate de instanţă este faptul că a fost identificată ” o cauză temeinică de împiedicare” a depunerii apelului în termen.

Femeia este acuzată că a atacat cu spray lacrimogen şi a bătut cu pumnii şi picioarele un bărbat căruia îi datora o sumă de bani. Potrivit deciziei Judecătoriei Alba Iulia, P. Petronela a împrumutat în data de 19 aprilie 2017, suma de 350 de lei de la un bărbat, căruia i-a lasat drept gaj un telefon mobil. Mai târziu, femeia l-a chemat să se vadă cu acesta la un bar din Ampoiţa pentru a-i returna banii, dar acolo femeia l-a atacat pe barbat.

 ”În data de 19.04.2017, în jurul orelor 21.30, aflându-se împreună cu doi minori de 13 şi respectiv 12 ani, în curtea unui magazin din din zona Gura Ampoiţei, satul Ampoiţa, inculpata Pantea Petronela i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă persoanei vătămate H. I., după care i-a aplicat lovituri cu pumnii peste cap şi cu picioarele peste picioare, persoana vătămată fugind spre poartă şi mai apoi pe drum, fiind urmărit de către inculpată şi de cei doi tineri, după care, la circa 20- 30 metri, spre satul Ampoiţa, în timp ce persoana vătămată H. I. era căzut pe mijlocul părţii carosabile, inculpata Pantea Petronela i-a căutat prin buzunarele hainei, de unde i-a luat un telefon mobil. Persoana vătămată H. I. a suferit leziuni traumatice la nivelul capului, pentru care a obţinut certificat medico-legal, din care reiese că leziunile suferite au necesitat un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, persoana vătămată formulând plângere penală”, se arată în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

 Pe lângă telefonul mobil femeia i-a mai furat bărbatului şi suma de 150 de euro. În data de 26 martie, Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o la 3 ani de închisoare cu executare, 2.500 de lei daune civile şi morale şi încă .3000 de lei cheltuieli judiciare, toate victimei sale. La data de 15 aprilie 2019, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au identificat şi reţinut-o femeia în vârstă de 45 de ani, din comuna Meteş, posesoarea mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Alba Iulia şi au depus-o la Penitenciarul Aiud. Femeia a fost eliberată din penitenciar, urmând să afle dacă revine la închisoare după finalizarea procesului la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea