FC Argeș – Volei Alba Blaj 0-3 | Campioana, victorie facilă înaintea examenului din Liga Campionilor

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat fără emoții confruntarea externă cu FC Argeș, scor 3-0 (25-16, 25-18, 25-17), meci contând pentru etapa a 14-a a Diviziei A1 la volei feminin. Acest al doilea succes din tot atâtea jocuri în 2020 a reprezentat o ultimă repetiție pentru deținătoarea titlului înaintea examenului de miercuri, 22 ianuarie, din Italia, cu Imoco Conegliano, liderul grupei D din Liga Campionilor.

Ținând cont că acest joc a fost ultimul test înaintea primului meci european din noul an, antrenorul Darko Zakoc a mizat pe cea mai bună formulă avută la dispoziție, în marea majoritate a timpului, tocmai în ideea de a prefața confruntarea din Champions League. Surprinzător, partida a debutat în mod echilibrat, cu nou-promovata ținând aproape de mult mai valoroasele adversare până la jumătatea primului set, scorul fiind la un moment dat egal 11-11, după care a urmat o serie excelentă a Blajului, cu 6 puncte la rând adjudecate, oaspetele impunându-se în primul set câștigat la o diferență confortabilă.

Al doilea set a fost început mai bine de vizitatoare, ce s-au distanțat treptat, până la 18-10, însă apoi s-au relaxat nepermis, obligându-l pe antrenorul sârb să solicite time-out după 8 puncte consecutive ale gazdelor, ce au reușit să egaleze: 18-18! Lucrurile au reintrat în matca firească, fiind rândul Blajului să realizeze 7 puncte succesive și să cucerească al doilea set, pentru ca cel de-al treilea parțial să fie o simplă formalitate pentru liderul primei divizii feminine, care a condus în permanență. Cele mai bune echipiere ale formației din “Mica Romă” s-au dovedit Ioana Baciu – 16 puncte, Bianka Busa –13 și Nada Ninkovic – 11 puncte,, meciul durând numai 62 de minute.

INFORMARE COVID-19

Volei Alba Blaj: Ioana Baciu – 16 puncte, Nada Ninkovic – 11 p, Maja Aleksic – 6 p, Bianka Busa – 13 p, Aleksandra Cirovic, Sanja Gommans 8 p, Silvija Popovic (libero); au mai intrat Femke Stoltenborg, Ramona Rus – un punct. Antrenor Darko Zakoc.

Formația din “Mica Romă” se păstrează pe prima poziție în intrecerea internă, acumulând 34 de puncte din 36 posibile, după a 11-a victorie din 12 jocuri susținute în acest sezon. În etapa următoare, sâmbătă, 25 ianuarie, Volei Alba Blaj evoluează în Sala “Timotei Cipariu”, în fața propriilor suporteri, cu CS Medgidia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...