Rămâi conectat

Sport

FC Argeș – Volei Alba Blaj 0-3 | Campioana, victorie facilă înaintea examenului din Liga Campionilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat fără emoții confruntarea externă cu FC Argeș, scor 3-0 (25-16, 25-18, 25-17), meci contând pentru etapa a 14-a a Diviziei A1 la volei feminin. Acest al doilea succes din tot atâtea jocuri în 2020 a reprezentat o ultimă repetiție pentru deținătoarea titlului înaintea examenului de miercuri, 22 ianuarie, din Italia, cu Imoco Conegliano, liderul grupei D din Liga Campionilor.

Ținând cont că acest joc a fost ultimul test înaintea primului meci european din noul an, antrenorul Darko Zakoc a mizat pe cea mai bună formulă avută la dispoziție, în marea majoritate a timpului, tocmai în ideea de a prefața confruntarea din Champions League. Surprinzător, partida a debutat în mod echilibrat, cu nou-promovata ținând aproape de mult mai valoroasele adversare până la jumătatea primului set, scorul fiind la un moment dat egal 11-11, după care a urmat o serie excelentă a Blajului, cu 6 puncte la rând adjudecate, oaspetele impunându-se în primul set câștigat la o diferență confortabilă.

Al doilea set a fost început mai bine de vizitatoare, ce s-au distanțat treptat, până la 18-10, însă apoi s-au relaxat nepermis, obligându-l pe antrenorul sârb să solicite time-out după 8 puncte consecutive ale gazdelor, ce au reușit să egaleze: 18-18! Lucrurile au reintrat în matca firească, fiind rândul Blajului să realizeze 7 puncte succesive și să cucerească al doilea set, pentru ca cel de-al treilea parțial să fie o simplă formalitate pentru liderul primei divizii feminine, care a condus în permanență. Cele mai bune echipiere ale formației din “Mica Romă” s-au dovedit Ioana Baciu – 16 puncte, Bianka Busa –13 și Nada Ninkovic – 11 puncte,, meciul durând numai 62 de minute.

Volei Alba Blaj: Ioana Baciu – 16 puncte, Nada Ninkovic – 11 p, Maja Aleksic – 6 p, Bianka Busa – 13 p, Aleksandra Cirovic, Sanja Gommans 8 p, Silvija Popovic (libero); au mai intrat Femke Stoltenborg, Ramona Rus – un punct. Antrenor Darko Zakoc.

Formația din “Mica Romă” se păstrează pe prima poziție în intrecerea internă, acumulând 34 de puncte din 36 posibile, după a 11-a victorie din 12 jocuri susținute în acest sezon. În etapa următoare, sâmbătă, 25 ianuarie, Volei Alba Blaj evoluează în Sala “Timotei Cipariu”, în fața propriilor suporteri, cu CS Medgidia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea