Rămâi conectat

Editorial

Fără busolă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Oamenii de ştiinţă avertizează de ani buni că Terra trece printr-o perioadă în care se înregistrează o scădere a intensităţii câmpului magnetic. S-ar putea chiar să fie acesta debutul unui fenomen care s-a mai petrecut de-a lungul eonilor şi anume inversarea câmpului magnetic. Schimbarea polarităţii Nordului cu Sudul va da peste cap busolele, orice aparat care funcţionează pe baza câmpurilor electromagnetice (de la sateliţi la atât de indispensabilele telefoane mobile), dar va avea efecte şi asupra vieţuitoarelor, unul dintre ele fiind o profundă dezorientare. Privind cu atenţie ce se întâmplă în societatea românească vedem mărturiile unei extinse şi profunde dezorientări. Nu cred să se datoreze însă modificărilor prin care trece câmpul magnetic terestru. Puţin probabil să ne fi dus până aici sensibilitatea sufletului şi spiritului românesc des cântată de poeţi! Mai degrabă ea este rezultatul acţiunilor celor în mâna cărora am pus frâiele guvernării, ale legiferării şi ale exercitării celorlalte atribute ale autorităţii statului. Dacă fac asta intenţionat sau pur şi simplu aşa le iese (din neatenţie sau incompetenţă) este o chestiune asupra căreia, noi cei care încercăm să găsim explicaţii logice pentru evenimente, declaraţii, fapte care ne afectează direct, mai reflectăm deocamdată.
Ieri ziua a început în deplin acord cu cele afirmate mai sus. Blocajul de la Camera Deputaţilor, departe de a se fi rezolvat prin decizia de săptămâna trecută a deputaţilor Puterii conform căreia pentru şedinţele Biroului Permanent nu mai este nevoie de cvorum, a escaladat. Deputaţii Opoziţiei au contestat deja decizia colegilor lor, dar până primesc un răspuns de la Curtea Constituţională, refuză în continuare să participe la şedinţele conduse de Roberta Anastase. Şi vor refuza şi pe mai departe, indiferent ce decide CCR, să valideze prin prezenţa lor ceea ce ei numesc „frauda” de la votul asupra Legii pensiilor. Aşa că au fost convocate două şedinţe ale Biroului Permanent: una la care au participat deputaţii Puterii şi cealaltă la care ar fi trebuit să participe deputaţii social democraţi, liberali şi conservatori, dar care nu s-a mai ţinut din pricina unei neînţelegeri. Sau „misunderstanding, if you can read me”, ca să mă exprim în deplin acord cu modul implementat de demisionatul şef al IPJ Neamţ, dl. Şoric. Sever Voinescu, partenerul întru numărători din doi în doi al Robertei Anastase a anunţat programul de lucru al Camerei Deputaţilor aşa cum a fost el stabilit de Biroul Permanent al Puterii, dar este el valabil? Vor participa deputaţii Opoziţiei la el?
Flagrantul de mită plătit cu funcţiile de mai marii Poliţiei este şi el de neînţeles pentru o minte care încă se încăpăţânează să funcţioneze nerăstălmăcind logica şi legea. La fel de neînţeles este şi programul de modernizare şi reabilitare a 10.000 de km de drum judeţean care „să facă legătura între sistemele de autostrăzi ale României” sau încăpăţânarea de care a dat dovadă guvernul în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei, deşi asumarea răspunderii a fost declarată neconstituţională şi Biroul Permanent al Senatului (ăsta funcţionează!) a stabilit dezbaterea şi votarea în plen pentru luni, 29 noiembrie. Asta pentru proiectul ieşit de la Comisia de învăţământ din Senat pentru că tot ieri, Curtea Constituţională a întors pe dos propria decizie şi a admis că guvernul poate să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei! Dumneavoastră înţelegeţi ceva din deciziile CCR? Vom vedea atunci, în preajma Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie dacă evidenta dorinţă a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România este mai puternică decât respectarea opiniei majorităţii românilor şi mai puternică decât respectarea parcursului legislativ normal al legii.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea