Rămâi conectat

Sport

Fane Iovănescu, fundașul de fier al Metalurgistului Cugir, a plecat la Ceruri! Un stadion mai trist sub Drăgana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalul din Cugir este cuprins de tristețe, Fane Iovănescu, fundașul de fier al Metalurgistului Cugir, a plecat la Îngeri!

Arena „CSO” va fi copleșită de tristețe astăzi, în ziua meciului cu Unirea Dej, din pricina veștii ce a răvășit lumea fotbalului din localitate și din Alba. Familia încearcă ca înainte de a ajunge la capelă, fotbalistul Fane Iovănescu să parcurgă „ultimul drum” pe stadionul unde a scris atâtea clipe de glorie, locul unde s-a dovedit „un munte de om” în defensiva metalurgistilor. Înaintea meciului din Liga a 3-a, va fi păstrat un moment de reculegere!

Apărătorul central ce a jucat peste 420 de meciuri în Divizia B în culorile grupării de sub Drăgana a părăsit această lume, la vârsta de numai 66 de ani, împliniți în decembrie, pierzând una dintre puținele lupte din viață, aceea cu o boală incurabilă, descoperită recent.

A început fotbalul la juniorii Cugirului și a debutat la echipa mare a „roș-albaștrilor” în 1973, la vârsta de 19 ani, jucând pentru Metalurgistul mai bine de un deceniu, până în 1985, când a plecat la Orăștie, unde a stat până în 1989. „Istoria și cei care o scriu, nu trebuie să piară niciodată”, au anunțat oficialii Metalurgistului. Fundașul de fier al Cugirului a avut în familie un alt fotbalist, pe fiul său Fane Iovnescu, atacantul ce a contribuit la ultima promovare reușită în Liga a 3-a, în 2013, dovedind că „așchia nu sare departe de trunchi”.

Ai plecat să întregești echipa în ceruri. Tripa, Stanciu, Sava, Staicu, Țimpea, Pârvulescu, Mateescu, Drăgan, Șadi, Pașcanu, Iosif. DRUM LIN CĂTRE ÎNGERI, FANE!”, este mesajul de condoleanțe transmis de antrenorii, jucătorii și conducătorii actualei echipe de fotbal, CSO Cugir

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea