Familia Goța, proprietarul Elis Pavaje, a vândut în plină criză pavele de 20.000.000 de euro

Elis Pavaje, compania producătoare de pavele din Petrești, a înregistrat în anul 2011 un record absolut de vânzări, de 20 de milioane de euro, potrivit revistei Forbes (www.forbes.ro), care prezintă într-un articol familia și afacerea de succes din județul Alba.

“Expansiunea marilor lanţuri de retail şi implicarea în mai multe proiecte de infrastructură cu finanţare europeană au condus la majorarea afacerilor Elis Pavaje cu 50 %, până la 20 de milioane de euro, anul trecut.

ELIT

Afacerile producătorului de sisteme de dale şi borduri Elis Pavaje au crescut în 2011 cu 50 %, de la 13,4 milioane euro, în 2010. Potrivit datelor oficiale postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, compania a înregistrat anul trecut cele mai bune rezultate, raportate la perioada 2007- 2011. Ca şi vânzări, Elis Pavaje a înregistrat  anul trecut recordul absolut, de 20 de milioane de euro, însă în ceea ce priveşte profitul, acesta a fost în 2011 uşor mai scăzut (951.000 de euro) comparativ cu cel înregistrat în 2008 (1 milion de euro).

Compania Elis Pavaje din Alba este controlată de familia Goţa şi şi-a început activitatea în 1991, ca o mică afacere de familie. Producţia iniţială a fost de doar 17 mp/zi, realizată pe un utilaj artizanal. După 21 de ani, compania a dezvoltat cea mai largă gamă de pavaje de pe piaţa românească, cu o producţie zilnică de 8.000 mp. Familia Goţa a debutat în Topul Forbes 500 Miliardari, ediţia 2011, cu o avere de 7 milioane de euro, ocupând locul 493.”

Într-un alt articol publicat în urmă cu  ani, Forbes face un scurt portret al familiei Goța și al istoricului societății.

“Membrii familiei Goţa, tatăl – Elis şi cei doi fii – Emil şi Vasile, care deţin compania de pavaje Elis din judeţul Alba, nu şi-au imaginat nicio clipă că ascensiunea afacerii lor se va frânge. Valul de creştere a pieţei construcţiilor a dublat de la an la an cifra de afaceri a companiei, iar profitul s-a umflat ca un cozonac bine frământat. În perioada de vârf 2007–2008, Elis Pavaje avea un câştig de un milion de euro şi ajunsese la afaceri de peste 15 milioane de euro. Prăbuşirea sectorului construcţiilor din 2009 a afectat şi firma Elis. (…)

În familia Goţa, competenţele sunt bine împărţite. Tatăl este administratorul firmei, fiul cel mare (absolvent de finanţe-bănci) este directorul general, iar mezinul, responsabil cu partea tehnică. „Soţia mea este preşedintele, căci dacă n-ar fi fost ea să ne împingă de la spate, n-am fi ajuns aici“, mărturiseşte foarte serios bătrânul Goţa. El se caracterizează ca fiind un tip emotiv şi sentimental şi, chiar şi acum, după 20 de ani de când a pus bazele firmei, încă se mai miră de curajul pe care l-a avut. Lăcătuş de meserie, Goţa a avut ocazia, în 1991, să ajungă în Germania la invitaţia unor foşti colegi de serviciu care lucrau la pavajul unei clădiri.

Atunci, a văzut pentru prima oară ce înseamnă dalele de ciment care se folosesc în amenajările exterioare. „Când am plecat de acolo, i-am rugat să-mi dea şi mie două pietre cu gândul de a începe o afacere“, îşi aminteşte el. Cu pietrele în buzunar, cum s-ar spune, Elis Goţa s-a întors acasă, a scos via din spatele casei şi s-a apucat să facă……… pietre cu ajutorul unei prese manuale cumpărate cu 1.600 de lei de la Fabrica de Celuloză din Sebeş. Era o presă de vulcanizare la care a făcut câteva modificări.”

sursa foto: www.forbes.ro

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia va achiziționa servicii de catering pentru 12 Școli și Centre de zi pentru copii

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia anunță achiziția de SERVICII DE CATERING în cadrul proiectului ,, Prin educație spre vocație’’ cod… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

18 Comentarii

Costel* 15 august 2012 at 15:10

Felicitari pentru realizari domnului Gota si multe succesuri patronului „ANONIMUS” care se ocupa cu desfacerea produselor si cu poroiectele de oferta pentru lucrarile … „ULTERIOARE ” …

franaru 15 august 2012 at 15:36

jegoasa prezentare a unui afacerist care murea de foame daca nu era cine sa il sustina…..Ne referim la minunatul primar de Alba Mircea Hava.

O firma ajunsa printre cele mai bogate din tara dar din celmai sarac judet din Transilvania….

JJ 15 august 2012 at 16:19

Astia-s sectantii din Petresti care detin Elis Pavaje ?

Victoria 15 august 2012 at 17:33

Normal, toate contractele portocalii sunt oferite acestei familii care inainte de 2008 erau anonimus. Si se vede ce lucrari au facut, cu necalificati, toate trotuarele sunt in valuri, pietonii circula pe sosea. Puteti zambi larg familie Gota, ati slugarit destul pentru aceste contracte.

athanasiu nu are morte.e imortal 15 august 2012 at 22:41

lucrarile Elis sunt de slaba calizate..in Sebes,e jale..in mijlocul trotuarului e o stanca ,pe care au lasat-o acolo…nu glumesc,p fi stanca neagra de la Mecca!!!Jenanti..lacatus a fost…

Hava Avutel 15 august 2012 at 17:33

Da , intrebati-l pe dl. Gota cite clase are si baietii lui care sunt marii directori in cadrul firmei cum au reusit sa termine facultatile ??? , si citi bani a cheltuit cu pregatirea lor ???
DUMNEZEU in general ii ajuta pe prosti , asta o spun dupa multi ani de studii in asemenea situatii.
Chiar daca au avere mare , tot prosti o sa moara s-au o sa auziti intr-o buna zi ca au sfirsit intr-un grav accident de circulatie , la schiat , pe o salupa ca si patronul de la ALDIS Calarasi ori de vre-un cancer etc. ptr. ca bunul si induratorul nostru DUMNEZEU , nu doarme si le da tuturor precum au … facut !
S-auzim numai de bine dar , mai n-as crede !!!

nu-mi place alogenul Strula!! 15 august 2012 at 22:45

Allah sa te auda!Niste smecheri cu lucrari de slaba calitate..abonati la Hava brutarul…

Quirinus 15 august 2012 at 19:29

Văd că mişună pe aici una dintre cele mai periculoase „boli”, şi anume INVIDIA.
În primul rând ar trebui să învăţaţi să scrieţi corect (fac referire la unele persoane care au lăsat comentarii) şi mai apoi să comentaţi câtă şcoală au sau n-au fraţii Goţa. Departe gândul să jignesc pe cineva, însă nu pot sta cu mâinile în sân când văd aberaţii de genu’. Treziţi-vă la realitate ! Deaia e „ROMÂNICA” noastră aşa cum e, pentru că altceva în afară de „râde ciob de oală spartă” nu prea întalneşti..

Status-Quo 15 august 2012 at 19:53

Daca ala de mai sus era cazut intr-o extrema apai tu ai venit si ai echilibrat putin situatia sa nu ramana forumu’ dezechilibrat.

In Romanica sunt destui care nu-s scrisi pe frunte cu ”sa moara si capra vecinului”. Un om care n-are scop in viata se uita intotdeauna peste gard.

Si stai linistit ca peste tot gasesti de astia care au grija caprei. Si altii au faliti lor, ce… doar noi s-avem falitii nostri?

gelu 15 august 2012 at 20:48

faptul ca avem atat de putine povesti de succes ale firmelor romanesti ne arata esecul Romaniei.
in 89 la fel ca acest om au pornit sute de mii de oameni cu mici afaceri,au disparut 99,99% dintre ei.
nu avem cum sa traim mai bine in tara asta muncind in sistem ‘lon’ pentru firmele corporatiste.
daca ne uitam la pib-ul Romaniei si comparam cu pib-ul din 89 osa ramanem uimiti ca am depasit de mult acel pib din 89 cu mult ami putini angajati.
de ce avem salarii atat de mici daca avem un pib mai mare ca in 89 cu un numar mult mai mic de angajati?
unde se duc banii,banutzii??

necunoscut 16 august 2012 at 7:44

parcă seamănă cu JACK,BOBY și JR,dar nu cu cei din Dallas,ci cu cei din Petrești.Cinste lor și firmei lor,invidia nu moare,ea se perpetuează.

nu-mi place alogenul Strula!! 16 august 2012 at 9:58

Cinste? crezi ca astia au ceva de-a face cu ea? poopincuristi.cat va da lacatusul?

Fonduri UE 16 august 2012 at 10:58

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

CrocodilulCuPapion 16 august 2012 at 12:59

Bravo lor!!Daca au stiu cum si cand!..pana la urma e vorba de afaceri.Aratati-mi si mie o firma care are profit iar activiatatea pe care o desfasoara este 100% legala!?

albanezdintata'nfiu 16 august 2012 at 17:36

Eu ii cunosc pe cei trei inca de prin anii 90 .. catre 2000, cand faceau pavaje in curtea lor, dand la lopata la propiu (dl. Gota senior si Emil, Vasi era mai micut si il vedeam mai putin). Erau niste oameni deosebit de muncitori, respectosi, cu un pic mai mult bun simt fata de angajati, atunci, fata de acum… Au realizat ceva, pornind de jos, cu lopata in mana, si e adevarat, mai apoi, prin mijloacele „moderne”, au reusit sa ii suceasca mintile d-lui Hava si altora… dar asta e o alta poveste. Va intreb eu, pe voi ce aruncati cu noroi in niste ROMANI, care au creat o afacere, cu o multime de angajati, care de bine de rau isi castiga o paine(angajatii), ce preferati: banii nostrii sa ramana in tara la unul dintre noi, sau sa mearga la vreun „Va’ fa’ un culo” sau vreun „mother fucker” intr-o tara bananiera??? „Dubito, ergo cogito; cogito ergo sum”

qwerty 16 august 2012 at 20:39

Bravo lor!

doica 16 august 2012 at 20:43

niste JIDANI autentici….

Cristina 19 august 2012 at 19:25

Elis pavaje niste sluji PDL care au avut parte de contracte fabuloase.Aici sunt banii Romaniei! DNA dormi in front?

Comentariile sunt oprite