Rămâi conectat

Cultură Educație

Expoziție de creație plastică – ”ECCE PUER”, în holul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cu lucrări realizate de preșcolari în cadrul concursului național „Odată ca niciodată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ecce-puerBiblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba găzduiește, în holul instituției, o expoziție de creație plastică cu lucrări realizate de preșcolari în cadrul concursului național „Odată ca niciodată”, organizat de asociația bistrițeană cu același nume. Expoziția este deschisă tuturor iubitorilor de artă, de copii și de povești, și poate fi vizitată începând de luni, 7 noiembrie.

”A fost  Odată ca niciodată – așa încep multe din poveștile copilăriei. Noi vrem să continuăm această poveste pe care am început-o în 2014. Așadar, Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba” și Asociația ” Odată ca niciodată”  Bistrița vă invită la o nouă expoziție de creație plastică, intitulată sugestiv ECCE PUER, care va da culoare holului bibliotecii județene, începând cu 7 noiembrie 2016. Expoziția prezintă un crâmpei din multitudinea de lucrări ale preșcolarilor participanți la concursul național organizat de asociația bistrițeană”, au transmis reprezentanții bibliotecii județene.

Concursul „Odată ca niciodată” și-a propus de-a lungul celor șapte ediții ale sale să dezvăluie diversitatea formelor de exprimare artistică vizuală infantilă. Este deja un bun comun faptul că desenul este un mijloc de cunoaștere. Aceasta îi permite copilului să producă o extindere a conceptului de realitate care provine de undeva de dincolo de receptivitatea ochiului. Există, în creația artistică infantilă o metodă personală de creație pe care o putem numi îndeobște, stil, prin care desenul copilului este înțeles ca un mijloc de orientare în lumea din jur, declară organizatorii. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea