Explicația autorităților pentru fenomenul meteo ciudat semnalat la Sebeș – ploaie amestecată cu nisip saharian

Paul Voicu - Primar 2020

În urma sesizărilor telefonice primite de la cetățenii din Sebeș care semnalau nereguli în calitatea aerului din municipiu și depunerea unor particule suspectate a fi rumeguș și funingine, Dănuț Hălălai, comisar-șef al Gărzii de Mediu Alba, s-a deplasat luni seara în zonă.

12767345_886916258092987_168251307_nÎn urma verificărilor efectuate, coroborate cu informațiile primite de la Ministerul Mediului s-a concluzionat că nu a fost vorba despre o poluare accidentală provenită de la una dintre societățile comerciale din oraș. Fenomenul s-a produs din cauza concentraţiei de praf saharian care a ajuns deasupra ţării noastre care, odată cu ploaia a ajuns la sol și a fost vizibilă pe maşini, pe plante şi pe geamurile apartamentelor.

ELIT

Totuși, din locațiile verificate s-au recoltat probe, ale căror rezultate vor fi cunoscute în cursul zilei de marți.

Dănuț Hălălai a precizat că potrivit informațiilor pe care le-a primit, același fenomen a fost semnalat și în alte zone din județ, dar și din alte localități din Centrul și Vestul țării.

Mihail David - 2020

De altfel meteorologii au anunțat încă din data de 28 februarie că România va fi traversată de un nor de praf saharian: ”Ciclonul mediteranean ce s-a format în nord-estul Peninsulei Iberice în data de 27 februarie, ca urmare a unui talveg depresionar și a advecției de aer rece pe partea estică a Anticiclonul Azoric, va înainta către teritoriul țării noastre, antrenând cu el o masă de aer cald de origine sahariana ce se va afla deasupra României, luni 29 februarie. Țara noastră se va afla în sectorul cald a acestui ciclon depresionar și va fi favorizat transportul de praf saharian ce se va găsi în suspensie în aer. Ciclonul va prefera o traiectorie foarte nordică, acesta va trece peste Câmpia Panonică, apoi către Transilvania și spre Carpații Păduroși în Ucraina”, au explicat specialiștii.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Silviu 1 martie 2016 at 17:59

Asa ca MUCLES cu poluarea!

The 1 martie 2016 at 18:43

Silviu, du-te bate coasa ….

sculer-matritzeru' 1 martie 2016 at 19:21

Bah, io cred ca kronoshpanu’ a pus la cale acest ciclon mega-antifon saharian pt. ca sa ascunda adevarata poluare. 🙂 Iaca poluarea, nu e poluarea! Paranoia cuprinde rroma-nia! 🙂

manu 2 martie 2016 at 0:44

Chiar credeti ca si la Abrud tot de la Kronoshpan a ajuns poluarea,eu sincer nu cred,probabil au dreptate cei de la meteo..

Hadrian Banciloiu & DBestia KKontel Manuss 2 martie 2016 at 12:30

Noi nu fece poluare la voi. Noi dem abure pe hoarne de omor tintari si muste. Mai dam si gaze care nu omor pe nime. Formol nu face rau la tine. Nici praf nu bolnaveste la tine de kkancerul. Face numai bine la tine si voi supere la noi. Noi nu taiem voua peduri. Voi singure taiati toate peduri si aduceti la noi. Noi dem bani la voi. Ca se cumpere coca-cola cu vitamine. Ase ca praf in ochiul nu in aere. Da praf vine de la desertul mare. La noi numa un mic desertul. Noi pus cort la poarta. Tu vine la cortul si noi spunem la tine:”Doarme linistit ca kronokk face polutie pentru la tine!” . Cioc mic, ca dem la tine in judecata. Ca are la noi cincizeci de avocate, care te poatra la judecate. Ca cinci cu cioc mare pus la ei la judecare…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...