Rămâi conectat

Ştirea zilei

Explicația autorităților pentru fenomenul meteo ciudat semnalat la Sebeș – ploaie amestecată cu nisip saharian

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma sesizărilor telefonice primite de la cetățenii din Sebeș care semnalau nereguli în calitatea aerului din municipiu și depunerea unor particule suspectate a fi rumeguș și funingine, Dănuț Hălălai, comisar-șef al Gărzii de Mediu Alba, s-a deplasat luni seara în zonă.

12767345_886916258092987_168251307_nÎn urma verificărilor efectuate, coroborate cu informațiile primite de la Ministerul Mediului s-a concluzionat că nu a fost vorba despre o poluare accidentală provenită de la una dintre societățile comerciale din oraș. Fenomenul s-a produs din cauza concentraţiei de praf saharian care a ajuns deasupra ţării noastre care, odată cu ploaia a ajuns la sol și a fost vizibilă pe maşini, pe plante şi pe geamurile apartamentelor.

Totuși, din locațiile verificate s-au recoltat probe, ale căror rezultate vor fi cunoscute în cursul zilei de marți.

Dănuț Hălălai a precizat că potrivit informațiilor pe care le-a primit, același fenomen a fost semnalat și în alte zone din județ, dar și din alte localități din Centrul și Vestul țării.

De altfel meteorologii au anunțat încă din data de 28 februarie că România va fi traversată de un nor de praf saharian: ”Ciclonul mediteranean ce s-a format în nord-estul Peninsulei Iberice în data de 27 februarie, ca urmare a unui talveg depresionar și a advecției de aer rece pe partea estică a Anticiclonul Azoric, va înainta către teritoriul țării noastre, antrenând cu el o masă de aer cald de origine sahariana ce se va afla deasupra României, luni 29 februarie. Țara noastră se va afla în sectorul cald a acestui ciclon depresionar și va fi favorizat transportul de praf saharian ce se va găsi în suspensie în aer. Ciclonul va prefera o traiectorie foarte nordică, acesta va trece peste Câmpia Panonică, apoi către Transilvania și spre Carpații Păduroși în Ucraina”, au explicat specialiștii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea