Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Există riscul ca pe autostrada Sebeş–Turda, lotul 4 să se poată circula doar din 2018. Alunecarea de teren pune în pericol finalizarea lucrărilor în 2017

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Există riscul ca pe autostrada Sebeş–Turda, lotul 4 să se poată circula doar din 2018. Alunecarea de teren pune în pericol finalizarea lucrărilor în 2017.

Alunecarea de teren produsă în apropierea satului Bădeni, comuna Moldovenești, din județul Cluj, pune în pericol finalizarea în acest an a lotului 4 aferent Auto­străzii Sebeș – Turda. „În cele două puncte critice de pe lotul 4 (lacul Stejeriş şi alunecarea de teren din apropiere) se munceşte într-un ritm susţinut, şansele pentru finalizarea lucrărilor până la finalul anului fiind destul de bune.

Rămâne de văzut cum şi când se va face recepţia celor două tronsoane. Sursele noastre indică data de 27 noiembrie pentru recepţia lotului 3, dar nimic nu este sigur. Din păcate, chiar dacă stadiul fizic este aproape de 100% pe ambele segmente de autostradă, stadiul plăţilor efectuate este la aproximativ 70%. Altfel spus, constructorii au realizat 30% din lucrări pe banii lor”, susţin reprezentanţii Asociaţiei ”Pro Infrastructură”, care monitorizează lucările de pe autostradă. Lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeş -Turda, între nodul rutier Turda şi nodul rutier Decea, poate fi deschis în acest an doar dacă antreprenorul Porr Construct reuseşte să finalizeze în timp util proiectul de remediere în zona alunecării.

Problema din zona lacului Stejeriș este aproape remediată, mai rămânând alunecarea care a antrenat și o parte din terasamentul șoselei, aflată la circa un kilometru de lac, să fie rezolvată. „La Stejeriş pe un sens este deja balast stabilizat, emulsie şi urmează primul strat de asfalt. Pe celălalt sens doar terasamentul este gata şi balastul stabilizat probabil va apărea în curând.

Rămâne de văzut dacă acest lot va putea fi deschis anul acesta, în condiţiile în care noile reguli privind recepţia proiectelor de autostradă s-au înăsprit, fiind necesară finalizarea completă a lotului.

Există (sau pot fi create) soluţii birocratice/legislative prin care să se deschidă circulaţia, în deplină siguranţă a traficului, însă vom vedea dacă autorităţile pot şi sunt motivate suficient să găsească aceste soluţii”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei. Lotul 4 are 16,3 km, de la nodul Decea (lângă oraşul Ocna Mureş) până la intrarea în autostrada A3 în zona Turda (km 53+700 – km 70+000).

Acest lot va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3). Dacă lucrările vor fi gata la timp, sunt șanse mari ca din acest an să se circule pe autostradă pe acest lot și pe 8,5 km din lotul 3, de la nodul Aiud (ieșirea spre Turda) și până la intrarea în Autostrada Transilvania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea