Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda: Progrese minime pe loturile 1 și 2. Termenul cel mai realist de finalizare, anul 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Pro Infrastructura a făcut public cel mai recent video aerian realizat pe autostrada A10 Sebeș-Turda, loturile 1 și 2. Pe aceste segmente, lucrările sunt cel mai întârziate și avansează destul de încet, estimările cele mai realiste de a circula pe aceste tronsoane fiind cel mai devreme anul 2019. 

Reamintim că pe autostrada Sebeş-Turda, lotul 1, constructorul „turează” motoarele în weekend. Se lucrează la armătura de la pilonii viitorului pod peste râul Sebeş. O echipă formată din mai mulţi muncitori pregăteau sâmbătă armătura unuia dintre pilonii care va susţine podul. Tot în apropiere de râul Sebeş, constructorul a mai rezolvat şi problema bălţii din zonă.

Practic, nu ar mai fi nici un impediment pentru ca executarea lucrărilor să mai întârzie, poate doar timpul nefavorabil.

Autorizaţia de construire pentru această zonă a lotului 1 a fost emisă recent fapt care a permis deblocarea lucrărilor în acest loc. Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda este cel mai în urmă cu lucrările dintre toate cele patru loturi ale A10. Conform contractului încheiat între CNADNR SA şi Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL la 2 decembrie 2014, investiţia trebuia finalziată la data de 2 octombrie 2016.

Estimarea cea mai realistă este că abia în a doua jumătate a anului 2019 se va putea circula pe acest tronson.

În ceea ce privește lotul 2, cel mai lung (24,25 km) și cel mai complicat segment din Autostrada A10 Sebeș-Turda, construit de Aktor, rămâne în continuare departe de finalizare.

YouTube video

Mai grav este că ritmul lucrărilor nu este unul care să ne dea speranțe că vom putea circula pe acest tronson prea curând.

Dacă la sfârșitul lunii august avansul în teren a fost de 38,5%, la final de septembrie acesta a ajuns la 40,34%, mai puțin decât estimările noastre.

„Un progres de doar 2% pe lună este total nesatisfăcător! Avem 60% din lucrări rămase de executat. În acest ritm, nici în 2019 nu vom putea circula pe acest lot!”, spun reprezentanții asociației.

Sursa: Asociația Pro Infrastructura

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea