VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda: Progrese minime pe loturile 1 și 2. Termenul cel mai realist de finalizare, anul 2019

Paul Voicu - Primar 2020

Asociația Pro Infrastructura a făcut public cel mai recent video aerian realizat pe autostrada A10 Sebeș-Turda, loturile 1 și 2. Pe aceste segmente, lucrările sunt cel mai întârziate și avansează destul de încet, estimările cele mai realiste de a circula pe aceste tronsoane fiind cel mai devreme anul 2019. 

Reamintim că pe autostrada Sebeş-Turda, lotul 1, constructorul „turează” motoarele în weekend. Se lucrează la armătura de la pilonii viitorului pod peste râul Sebeş. O echipă formată din mai mulţi muncitori pregăteau sâmbătă armătura unuia dintre pilonii care va susţine podul. Tot în apropiere de râul Sebeş, constructorul a mai rezolvat şi problema bălţii din zonă.

ELIT

Practic, nu ar mai fi nici un impediment pentru ca executarea lucrărilor să mai întârzie, poate doar timpul nefavorabil.

Autorizaţia de construire pentru această zonă a lotului 1 a fost emisă recent fapt care a permis deblocarea lucrărilor în acest loc. Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda este cel mai în urmă cu lucrările dintre toate cele patru loturi ale A10. Conform contractului încheiat între CNADNR SA şi Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL la 2 decembrie 2014, investiţia trebuia finalziată la data de 2 octombrie 2016.

Estimarea cea mai realistă este că abia în a doua jumătate a anului 2019 se va putea circula pe acest tronson.

Mihail David - 2020

În ceea ce privește lotul 2, cel mai lung (24,25 km) și cel mai complicat segment din Autostrada A10 Sebeș-Turda, construit de Aktor, rămâne în continuare departe de finalizare.

Mai grav este că ritmul lucrărilor nu este unul care să ne dea speranțe că vom putea circula pe acest tronson prea curând.

Dacă la sfârșitul lunii august avansul în teren a fost de 38,5%, la final de septembrie acesta a ajuns la 40,34%, mai puțin decât estimările noastre.

„Un progres de doar 2% pe lună este total nesatisfăcător! Avem 60% din lucrări rămase de executat. În acest ritm, nici în 2019 nu vom putea circula pe acest lot!”, spun reprezentanții asociației.

Sursa: Asociația Pro Infrastructura

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

locuitor al judetului Albai 2 noiembrie 2017 at 13:03

Inca o data se pune intrebarea de ce nu se implica prefectul si presedintele Consiliului judetean in finalizarea acestei investitii la nivelul judetului Alba,dat fiind ca traseul ramas neexecutat si care continua sa fie neglijat SE AFLA INTEGRAL IN JUDETUL ACESTA.Prefectul reprezinta Guvernul in teritoriu si deci trebuie sa fie preocupat de politica Guvernului in teritoriu,deci este responsabil de nerealizarile in teritoriul administrat,ia r presedintele reprezinta interesele celor care l-au ales,adica al cetatenilor judetului si trebuie tras le raspundere de catre cetateni pentru ca nu actioneaza in interesul acestora.Parlamentarii se preocupa de cai verzi pe pereti si nu ne reprezinta interesele nici macar la noi acasa.
CAT CREDETI CA MAI TREBUIE SA LE PERMITEM ACEASTA ATITUDINE TUTUROR CELOR CARE NE REPREZINTA CA DOAR NOI I-AM VOTAT.VA PROPUN SA TRANSMITEM O SCRISOARE LA PRIMUL MINISTRU PENTRU DEMITEREA PREFECTULUI SI SA INITIEM – pe modelul celor de la ORADEA – UN PROTEST COLECTIV IN FATA CONSILIULUI JUDETEAN SI LA PRIMARIILE DIN TEIUS,AIUD ALBA IULIA CARE TAC IN IARBA DESI AU ACUM SALARII MOTIVANTE.
APROPO,domnule deputat florin roman nu iti mai este dor de o greva a foamei de aceasta data pentru nerealizarile din judet,caci sunt destule …..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...