Exercițiu de sinceritate: Cât contribuie o comunitate la bugetul local și ce eforturi se fac pentru a atrage resurse pentru a rezolva problemele comunității

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, primarul orașului Aiud, Oana Badea, propune un exercițiu de sinceritate, și anume cât contribuie o comunitate la bugetul local și ce eforturi se fac pentru a atrage resurse pentru a rezolva problemele comunității

„La 31.12.2019 locuitorii din Măgina trebuiau să achite, conform legii, 105.053 lei, sume care ar fi alimentat bugetul local. Până în iulie 2020, aceștia au plătit 7.906 lei, rămânând un sold de 97.147 lei.

ELIT

În ultimii 4 ani, la Măgina a fost introdusă alimentarea cu apă potabilă cu o valoare totală de 1.810.265,29 lei și au fost executate diverse lucrări (reparații pod, reparații drumuri, decolmatări șanțuri și rigole, reparații monument istoric, consolidare pod, etc.) în valoare totală de 187.584,4 lei.

Deci un total de 1.997.849,69 lei s-au investit în Măgina, fără a cuprinde costul iluminatului public.

Mai mult de atât, prin contractul de finanțare semnat pentru proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, la Măgina va fi asfaltată strada Pandurilor și vor fi modernizate stațiile pentru călători.

În concluzie, ne-am preocupat din prima zi să atragem resurse – altele decât taxele și impozitele plătite de măgineni – pentru a rezolva, rând pe rând, problemele restante ale comunității. Fiindcă ne pasă!”, a scris Oana Badea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419