Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE Exclusiv ziarulunirea.ro | Turiștii din Alba, blocați în mijlocul războiului din Israel, se vor întoarce acasă ASTĂZI: Declarațiile unui bărbat din județ, surprins în conflict

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turiștii din Alba, blocați în mijlocul războiului din Israel, se vor întoarce acasă ASTĂZI: Declarațiile unui bărbat din județ, surprins în conflict

Duminică, o serie de confruntări violente au avut loc între forțele israeliene și membrii organizației palestiniene Hamas, într-o continuare a conflictului armat din regiune. Aceste evenimente tragice au avut loc la doar 24 de ore după ce militanții Hamas au lansat un atac devastator asupra Israelului, provocând moartea a aproape 500 de persoane și transformând ziua respectivă în cea mai sângeroasă zi pe teritoriul israelian din ultimii 50 de ani.

Forțele armate israeliene s-au confruntat cu atacatori înarmați ai organizației Hamas pe parcursul nopții în mai multe zone din sudul Israelului. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat pe rețelele de socializare că situația nu era pe deplin sub control în ciuda eforturilor intense pentru a menține ordinea și securitatea.

Conform rapoartelor, luptătorii Hamas au lansat atacul lor în zorii zilei de sâmbătă, folosind un baraj uriaș de rachete care au vizat sudul Israelului. Acest atac de amploare a deschis calea pentru o infiltrare fără precedent a luptătorilor din Gaza pe mai multe fronturi.

Pentru un grup de turiști români din regiunea Apusenilor, această escaladare a conflictului a devenit o experiență deosebit de periculoasă. Grupul format din 49 de turiști români s-a trezit blocat în Palestina din cauza violențelor din zonă, care au început sâmbătă dimineața. Unul dintre membrii grupului, un bărbat din Alba, a oferit câteva detalii despre situația lor pentru ziarulunirea.ro.

„Din câte am fost anunțați, vom pleca azi la ora 16.00 spre Tel Aviv, și de acolo vom zbura spre București și de acolo la Alba, dacă totul e în regulă.”, a declarat bărbatul, întrebat de ziarulunirea.ro în legătură cu șansele de a se întoarce acasă în cursul acestor zile.

El a menționat că se află departe de zonele de conflict și că până în momentul respectiv, nu a fost martor la nicio explozie sau atac. Cu toate acestea, în ciuda condițiilor dificile, turiștii blocați își păstrează speranța și rămân în contact cu ambasada și consulatul pentru a asigura siguranța și evacuarea lor cât mai curând posibil.

Planurile lor imediate implică plecarea către orașul Tel Aviv, programată pentru aceeași zi, de unde intenționează să zboare spre București și, în cele din urmă, să ajungă în Alba. Cu toate că situația din zonă este extrem de tensionată și instabilă, turiștii români își păstrează optimismul și speră că vor scăpa în siguranță din această situație tensionată și periculoasă.

UPDATE 15.30: Românii din Apuseni care au fost surprinși în mijlocul conflictului din Israel au fost îmbarcați într-un autocar și se află pe drum spre Tel Aviv, potrivit informațiilor puse la dispoziție pentru ziarulunirea.ro de către membrii grupului. Conform acestora, autocarul îi va transporta spre aeroportul Ben Gurion din oraș, de unde speră să fie preluați de o aeronavă cu destinația București.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea