Rămâi conectat

Ştirea zilei

Examen picat cu brio pentru un post de conducere la AJPIS Alba. Cele două pretendente la funcție au fost respinse

Bogdan Presecan

Publicat

în

sigla AJPISIeri, la sediul ANFP din București, a avut loc concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef birou – Biroul de Inspecţie Socială din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba.

Pentru acest post au candidat două persoane din județul Alba, respectiv Simona Dorina Ciucă din Alba Iulia și Cornelia Ancuța Pîrvan din Cugir. Surpriză sau nu, niciuna dintre cele două pretendente la funcția de şef la Biroul de Inspecţie Socială nu a reușit să promoveze examenul scris.

Astfel, dacă din totalul de 100 de puncte, Simona Dorina Ciucă a obținut la proba scrisă doar 20,2, Cornelia Ancuța Pîrvan a reușit un punctaj aproape dublu, respectiv de 38,6 de puncte, însă total insuficent pentru promovare. Minimul de puncte necesare pentru a fi declarat admis este de 70.

În aceste condiții, ambele candidate au fost declarate “respinse”, urmând ca și concursul pentru ocuparea funcției vacante să fie reluat la o dată care urmează să fie anunțată ulterioar.

Trebuie menționat faptul că, de obicei, pentru a accede în aceste posturi de conducere  trebuie să vii pe o filieră politică. Nu cunoaștem simpatiile politice ale celor două doamne însă prin demersurile noastre constante de a anunța concursurile pe posturi la instituțiile publice din Alba și mai apoi a rezultatelor obținute de pretendenți, am încercat să încurajăm partidele politice locale să promoveze, în  funcțiile importante, persoane competente, bine pregătite profesional.

Pentru înscrierea la acest concurs candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare; studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 2 ani;

Instituția are ca scop administrarea si gestionarea plăților ajutoarelor sociale; evaluarea si monitorizarea serviciilor sociale, precum si controlul măsurilor de asistență socialș in județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea