Rămâi conectat

Actualitate

Eveniment de Ziua Mondială a Sclerozei Multiple organizat la Alba Iulia de Asociaţia SM Speromax

Bogdan Presecan

Publicat

în

Nişte luptători! Asta am întâlnit azi la ora 12.00 în Piaţeta din faţa Obeliscului închinat memoriei lui Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia. Este vorba despre membrii asociaţiei SM Speromax Alba, care deşi suferă de o boală ce îţi dă fiori doar când te gândeşti la ea, sunt nişte oameni foarte activi, cu iniţiativă, reuşind să-şi facă viaţa frumoasă şi cât de normală se poate în condiţiile date.

Cu zâmbetul pe buze, circa 30 de persoane s-au adunat să marcheze, în frunte cu Dragoş Zaharia şi Florin Ciortea, organizatorii evenimentului, ziua ce poartă numele afecţiunii lor. Au eliberat simbolic în văzduh câteva zeci de baloane, au împărţit pliante, insigne şi le-au explicat celor interesaţi despre modul în care scleroza multiplă afectează viaţa celor peste 2 milioane de persoane diagnosticate cu SM.

Societatea de Scleroză Multiplă din România prin organizaţiile membre a desfăşurat cu acest prilej, la nivelul întregii ţări o serie de activităţi de conştientizare şi informare a cetăţenilor cu privire la această boală ce afectează sistemul nervos central (creierul si coloana vertebrala) şi ale carei cauze sunt încă necunoscute. “Trăind cu Scleroza Multiplă” este numele campaniei de conştientizare în cadrul “Zilei Mondiale a SM” creată de Federaţia Internaţională de Scleroza Multiplă (FISM) şi organizată la Alba Iulia de Asociaţia SM Speromax Alba.

„Nu aşteptăm de la oameni milă, aşteptăm să ne înţeleagă că şi noi suntem oameni normali şi încercăm să fim la fel de activi în societate şi încercăm să facem cunoscută această afecţiune care se mai numeşte boala cu o mie de feţe”, a declarat pentru ziarul Unirea, Dragoş Zaharia, preşedintele Asociaţia SM Speromax Alba.

De obicei, o persoana este diagnosticată cu scleroză multiplă între 20 si 50 de ani, dar sunt cazuri diagnosticate şi la copii si vârstnici. Riscul de apariţie a acestei acţiuni este de doua ori mai mare la femei decât la bărbaţi. Lunar, costul tratamentului pentru un bolnav de SM este între 1.000 şi 1.200 de euro. În România sunt aproximativ 7.000 de persoane cu scleroză multiplă, iar boala este încadrată de specialişti în rândul celor rare.

Pentru că printr-un gest simplu putem sprijini Asociaţia SM SPEROMAX ALBA care concurează la GALA MEDICA 2012 in cadrul secţiunii „Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate” cu proiectul „Creşterea calităţii vieţii în rândul persoanelor afectate de Scleroză Multiplă”, vă rugam să votaţi, cu un simplu click proiectul lor şi al întregii comunităţi.

Au nevoie votul vostru pe pagina http://gala2012.cmr.ro/

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea