Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Eveniment de marcă și turneu de rugby în Cetatea Marii Uniri | Sâmbătă, pe “Cetate”: “45 de ani de rugby în Alba Iulia”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Eveniment sportiv de seamă în Cetatea Marii Uniri la finele acestei săptămâni, când pe Stadionul “Cetate” se va disputa un interesant turneu de rugby, grație implicării universitarului Marius Rotar, o acțiune dedicată sportului cu balonul oval ce vrea să puncteze aniversarea a 4 decenii și jumătate de activitate în municipiul reședință de județ.

Astfel, sâmbătă, 2 noiembrie, cu începere de la ora 11.00, pe terenul doi al Stadionului “Cetate”, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia organizează un turneu amical, sub egida „45 de ani de rugby în Alba Iulia, 1974-2019”, competiție la care participă 6 echipe de juniori (Under 16) și seniori, care vor disputa meciuri de rugby în 10, respectiv 15. Echipele participante sunt CSU Rugby Alba Iulia (juniori și seniori), CS Mănăștur Cluj Napoca (echipă participantă în Campionatul Național de Rugby în 7 Seniori), Arlechinii București, GFP București și CSȘ Șoimii Sibiu (juniori).

Cred că-i cea mai importantă manifestare rugbistică din ultimul deceniu din Alba Iulia, în care sunt implicate echipe locale. Nu este un simplu meci de rugby, ci un festival al rugbyului, menit să celebreze 45 de ani de la apariția sportului cu balonul oval în oraș. S-au depus eforturi serioase pentru a se organiza acest turneu. Pentru noi, CSU Rugby Alba Iulia, turneul este binevenit, pentru că ne vom confrunta cu adversari diferiți ca stil de joc, într-un interval scurt de timp, ceea ce ne ajută mult în intenția noastră de a ne înscrie anul viitor în Divizia Națională de Seniori. De asemenea, în sfârșit, juniorii noștri vor juca pentru prima dată acasă, în fața părinților, prietenilor și colegilor. Noi credem că rugbyul are viitor în Alba Iulia și facem tot ce putem ca să ne reprezentăm cât mai bine orașul și Universitatea, indiferent de adversarul care ne stă în față. Alba Iulia merită o echipă de rugby în competițiile oficiale, în virtutea tradiției excepționale pe care o are în acest sport și, mai ales, pentru eforturile absolut remarcabile și voluntare ale unor jucători, mai noi și mai vechi, de a reporni rugbyul în Cetatea Marii Uniri”, a transmis universitarul Marius Rotar, promotorul reluării activității rugbistice.

Rugby-ul, un sport ce are o tradiție remarcabilă în Cetatea Marii Uniri, a revenit în acest an în prim-plan la Alba Iulia, unde un grup de iubitori ai rugbyului de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii, alături de câțiva rugbiști albaiulieni din vechea generație, a luat inițiativa de a revigora sportul cu balonul oval în municipiul reședință de județ, la 45 de ani de la apariția acestuia în urbe.

Trebuie spus că Alba Iulia are o tradiție puternică în ceea ce privește rugbyul, prin fondarea primei echipe a orașului în 1974, datorită contribuției inginerului Pamfil Petreanu. Formația a activat între anii 1975 și 1990 sub denumirea de Constructorul și Transloc (din 1982), având prestații remarcabile la nivelul Diviziei B, iar în 1989 a reușit promovarea în seria a doua valorică a Diviziei A


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”! Performanță extraordinară a juniorilor de la CSM Unirea Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri calificându-se în finala Campionatului Under 19! Ultimul act se va desfășura marți, 28 mai, la Buftea (sau Mogoșoaia), adversar fiind Dinamo, care a eliminat, tot după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea