EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Cum se calculează media de admitere învățământul liceal

În această săptămână, absolvenţii claselor a VIII-a susţin probele la Evaluarea Naţională. Notele obţinute vor fi foarte importante pentru calcului mediei cu care vor intra la liceu.

La calcularea mediei de admitere la liceu se au în vedere media de la examenul de capacitate, 80%, dar și media ultimilor patru ani de gimnaziu (V – VIII), 20%.

Iată așadar, cum se calculează media de admitere în învățământul liceal pentru anul școlar 2019- 2020: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN .

MA reprezintă media de admitere la liceu, ABS media generală a claselor V – VIII, iar EN este media generală obținută la examenul de capacitate. Mai simplu spus, media generală de la Evaluarea Națională are o pondere de 80%, iar media ultimilor patru ani din școala gimnazială are o pondere de doar 20%.

Colegiile naționale militare fac excepție de la această regulă. În cazul lor media de admitere se va calcula diferit față de admiterea la liceu, astfel:

MFA = 0,3 MĂ + 0,7 NT. MĂ reprezintă media de admitere calculată conform punctului I, NT este nota de la testul tip grilă de evaluare la limba și literatură română și matematică, iar MFA reprezintă media finală de admitere.

Sursa: dcnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...