Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Europarlamentarul Victor Negrescu CRITICĂ slaba pregătire pentru redeschiderea școlilor din țară. „CINE va fi de vină dacă se înmulțesc cazurile cu NOUA tulpină?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, Vicepreședintele PSD, susține că redeschiderea școlilor este marcată de „bâlbâieli și dispute” între Ministerul Educației și cel al Sănătății, fără nicio alocare bugetară și într-un „vid organizatoric rar întâlnit”.

„Mâine (luni-n.r.) reîncep școlile în format fizic. Bâlbâieli și dispute între Ministerul Educației (PNL) și Ministerul Sănătății (USR), un ordin comun neclar, o totală lipsă de abordare realistă, documente solicitate părinților, ulterior retrase, nicio alocare bugetară și un vid organizatoric rar întâlnit”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Acesta susține că autoritățile nu au explicat cum se va menține distanța fizică de 1 metru, că nu există un buget pentru redeschiderea școlilor și asigurarea echipamentelor de protecție, că nu există un program de testare pentru școli și că nu a fost suplimentat numărul de cadre medicale în școli. Victor Negrescu mai spune că nu este clar cum vor fi gestionate absențele profesorilor sau ale elevilor și nici cum vor fi implementate formele hibride, inițial respinse de MEN.

„Și lista continuă. Școlile au avut doar vineri, ca zi de lucru, și poate un weekend, acolo unde există implicare, pentru a pune în aplicare un ordin complex, neclar și care nu a fost suficient explicat, deși președintele României anunța emiterea rapidă a ordinului. O bătaie de joc și o lipsă de asumare a responsabilității”, a mai scris vicepreședintele social-democrat pe rețeaua de socializare.

Acesta întreabă cine va plăti când va apărea primul focar.

„Cine va fi de vină dacă se constată un focar cu o tulpină mai periculoasă, precum cea britanică? Cred că actualul guvern trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest eșec dacă se constată apariția unor cazuri generate de mersul la școală în primele 2 săptămâni”, a mai adăugat Victor Negrescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea