Rămâi conectat

Actualitate

Europa ar putea obține imunitatea de turmă în luna iulie sau cel târziu în august. Anunțul directorului BioNTech

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech ar fi eficient chiar și împotriva variantei indiene a coronavirusului, a anunțat Uğur Șahin, fondatorul și administratorul delegat al companiei cu sediul în Mainz.

Potrivit neamțului de 55 de ani de origine turcă, imunitatea de turmă împotriva COVID-19 va fi atinsă în Europa în această vară, când aproximativ 70% din populație va fi vaccinată.

„Europa va obține imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august”, explică directorul BioNTech. „Și alte țări au încă mult mai puține vaccinuri. Există persoane care au nevoie de vaccin și este datoria umanității să îl ofere”.

În Israel, Ministerul Sănătății a lansat o investigație cu privire la o posibilă legătură între vaccinarea cu Pfizer/BioNTech și cazurile rare de miocardită. Ar fi 62 de cazuri, din peste cinci milioane de persoane vaccinate cu a doua doză.

Și, dintre acestea, 60 au fost externate deja din spital. „Nu avem dovezi că aceste cazuri de miocardită sunt legate de administrarea serului”, spune Șahin despre această chestiune. „Nu putem confirma acest lucru în acest moment. Dar cercetăm în continuare”.

Directorul companiei germane a adăugat, apoi, că ar putea fi necesară o a treia injecție în viitor. Această a treia doză ar trebui administrată între 9 și 12 luni după prima și din nou periodic la fiecare 12-18 luni.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea