Rămâi conectat

Curier Județean

Europa Alba Iulia a salvat onoarea judeţului Alba prin promovarea în Liga a 3-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europa Alba Iulia, o echipă înfiinţată în 2009 a salvat onoarea judeţului Alba în acest sezon fotbalistic, prin promovarea în Liga a 3-a, reuşită graţie victoriei de la Oradea, din meciul de baraj cu Vulturii Vultureni, scor 2-0. În condiţiile în care CS Zlatna a retrogradat a treia oară consecutiv din eşalonul terţ, iar FC Unirea Alba Iulia agonizează, la un pas de desfiinţare, gruparea ce activează la Drâmbar merită aprecieri pentru pasul important şi  pătrunderea pe harta fotbalului românesc. De altfel, apărătorul stânga Circov a fost deja remarcat la partida de pe Crişuri de câţiva impresari, între care unul din Ungaria.

*Între „veteranul” Radu Andone şi căpitanul „Biba” Cristea

Aiudeanul Radu Andone, cel ce a deschis scorul în partida decisivă este la a doua promovare a carierei, după cea reuşită cu Arieşul Turda în Liga a 2-a. „A fost o confruntare mult mai dificilă decât anticipam. Firesc că sunt bucuros pentru că am marcat întâia oară pentru Europa, după ce am ratat o bună ocazie în primul act, reuşită ce o dedic fiului meu Eduard, care va împlini 4 luni vineri„, a afirmat jucătorul de bandă stângă, în vârstă de 33 de ani. Golgheterul echipei în Liga a IV-a, Marius „Biba” Cristea are 23 de ani, a refuzat Unirea Alba Iulia vara trecută şi a transformat penaltyul prin care a parafat rezultatul final pe „Iuliu Bodola” din Oradea. „Se vede acum că am făcut alegerea potrivită, Unirea are mari probleme, iar noi am promovat. N-am avut deloc emoţii la executarea loviturii de pedeapsă şi sunt fericit pentru că o echipă aşa tânără precum a noastră a reuşit să promoveze, după un campionat atât de disputat„, a spus căpitanul europenilor.

*Banchet şi prime de 20.000 de lei

Antrenorul Alin Hancăş, cu doctoratul luat în fotbal este la prima promovare ca şi tehnician şi şi-a încheiat odată cu acest joc contractul cu Europa Alba Iulia. „A contat enorm că am reuşit să ne atingem obiectivul şi sunt foarte mulţumit de jucători. Europa are o echipă tânără, de perspectivă, iar în privinţa colaborării viitoare rămâne să mai discutăm„, a precizat Hancăş (44 de ani). Liviu Coacăză, preşedintele secţiei de fotbal susţine că în turul campionatului viitor meciurile considerate pe teren propriu se vor juca pe terenul din Blaj, asta pentru că baza de la Drâmbar va intra într-un proces de modernizare. „Blajul reprezintă cea mai plauzibilă variantă, după această performanţă extraordinară. Din punctul nostru de vedere vrem să continuăm cu Alin pe banca tehnică şi ne propunem menţinerea în Liga a 3-a„, a precizat Coacăză. În această după amiază, într-o întâlnire ce va avea loc la Drâmbar, se vor achita primele cuvenite pentru promovare (sumă totală 20.000 lei) şi se va stabil exact programul noii promovate.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea