Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Euro 2016, România – Albania 0-1 (0-1) | Înfrângere rușinoasă și adio calificare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Euro 2016 Albania - Romania 2 România pierde rușinos, după 68 de ani, cu Albania, scor 0-1 (0-1), debutanta la un turneu final și spune „Adio” Euro 2016!

„Meciul unei generații”, conform lui Tata Puiu a fost un fiasco pentru „tricolori”, cu excepția primelor 25 de minute, rezultând cel mai slab joc din Franța și una dintre cele mai negre înfrângeri din istoria reprezentativei.

N-am reușit nici măcar o remiză, cu toată intrarea lui Sânmărtean în actul secund (târziu s-a apelat la serviciile sale, mergându-se pe cvasi-inexistentul Prepeliță), ca să apelăm la calculele unei calificări de pe locul al treilea, cu șanse minime dependente de jocul rezultatelor în celelalte grupe. Ghinionul îl putem invoca numai la bara lui Florin Andone (76).

*Sadiku ne-a dat lovitura!

A fost nevoie de tâmpenia lui Tătărușanu (43), o ieșire stupidă, pentru ca Sadiku (nume predestinat) să deschidă scorul și să-și treacă în cont un gol istoric pentru Albania, prima reușită la un turneu final.

Nicușor Stanciu a fost titular în unsprezecele României, după ce a lipsit cu Elveția, dar nu a mai impresionat precum contra „cocoșilor galici”, deși a încercat în repetate rânduri să iuțească ofensiva României.

*Doar fanii, de Euro!

Început promitățor, cu o replică apreciată împotriva Franței, în meciul inaugural, turneul final s-a dovedit o mare dezamăgire pentru România, ce a terminat pe ultima poziție în Grupa A, cu un singur punct. Dincolo de faptul că trebuie să mai adăugăm încă 4 ani la cei 16 de când am înregistrat singurul succes la Euro, rămâne dezamăgirea unei noi rușini, trăite într-un meci decisiv pentru calificarea în optimi. Iar elevii lui Iordănescu sunt obligați să-și ceară scuze miilor de suporteri români prezenți în Franța, cei care, prin atitudinea lor în tribune, au demonstrat că sunt demni de Euro 2016.

Sursa foto: Uefa.com

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea