Rămâi conectat

Sport

Eu sunt 12: povestea lui Nicuşor Stanciu, cel mai bun număr 10 din Liga 1, ex-uniristul aflat aproape de participarea la Euro 2016

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicuşor Stanciu, fotbalistul originar din Alba este cel mai bun jucător al Stelei în acest moment, iar prestaţiile sale îi pot aduce o convocare la naţionala României, pentru Campionatul European 2016 din Franţa. Mijlocaşul ce a debutat în Liga 1 la Unirea Alba Iulia poate deveni primul fotbalist din Alba ce joacă vreodată la un turneu final de o asemenea anvergură.stanciu 1

Povestea tânărului jucător a fost prezentată de site-ul „Eu sunt 12” şi o prezentă în cele ce urmează, cu specificaţia că sursa mai sus citată a preluat pasaje din interviuri acordate de ex-unirist pentru ziarul Unirea.

„Are 22 de ani si parca il stim de o viata. Joaca de 3 ani la Steaua, dupa ce doi ani a fost considerat un real talent la Vaslui. El s-a nascut in Cricau si a debutat in fotbal la Alba Iulia. Fost international de tineret, acum viseaza la Euro 2016, desi nu a fost convocat niciun minut. Poarta 10 pe spate la Steaua de cand a plecat Tanase si este cel mai bun decar roman din Liga I dupa ce Budescu s-a transferat in China.

El este Nicusor Stanciu, un pusti timid, modest, talentat si muncitor. A suportat criticile din peluza atunci cand nu a reusit sa dea randament, a tras si mai mult de el, s-a pregatit exemplar, iar acum este unul dintre pilonii Stelei si un fotbalist pentru care conducerea spera sa obtina in viitor o suma uriasa de transfer.

De cand l-am vazut intaia oara pe teren, mi-am dat seama ca e un talent remarcabil. Nu-mi venea sa cred ca nu fusese remarcat de nimeni din fotbal! L-am si intrebat de cateva ori: copile, tu chiar nu esti inscris nicaieri? L-am legitimat imediat si la 13 ani era capitanul echipei de juniori B, avand coechipieri cu 3 ani mai mari, jucatori nascuti in 1990. Din cate imi amintesc a si marcat la debutul oficial. La toate turneele la care participam, Copilul, pentru ca eu asa ii spuneam lui Nicu, iesea golgeter si cel mai tehnic fotbalist””, povesteste Alexandru Kalanyos, primul sau antrenor, pentru ZiarulUnirea.

“M-a impresionat pentru ca lovea mingea la fel de bine si cu stangul si dreptul. Am intrebat-o pe mama lui daca a mai jucat fotbal la vreo echipa, dar mi-a spus ca nu. Era foarte mic de inaltime si un pic plinut, dar conducea mingea extraordinar. Avea foarte mult talent si era un copil timid si modest”, mai spune acesta.

Stanciu si-a amintit pentru sursa citata de primele sale meciuri de fotbal.

“Mergeam la fotbal in sat din placere, ca orice copil bateam mingea pe maidan. Niciodata nu mi-am imaginat ca o sa ajung la o echipa de club. Practic, un vecin care lucra la stadionul «Cetate» m-a vazut, i-a placut cum ma miscam si m-a dus la Unirea, dar pe atunci nu credeam ca voi ajunge fotbalist”

Pustiul Stelei a trecut si prin momente grele, cand s-a accidentat in 2008 la ligamente. “Nu credeam ca o sa mai pot juca fotbal. A fost foarte, foarte dificil, am stat 7 luni departe de teren, o luna n-am calcat pe picior. Am si luat cateva kilograme in plus”

Dar sfatul tatalui sau l-a ajutat sa se transforme dintr-un copil intr-un adevarat fotbalist: “Copile, sa fii serios in continuare, sa muncesti tot mai mult, sa nu te tulbure celebritatea. Abia acum vine greul”

Pentru Stanciu, 2016 poate fi momentul de glorie la Euro 2016, acolo unde se poate intalni cu nume uriase ale Europei. Surprinzator, nu Messi, Hagi si Cristiano Ronaldo sunt idolii sai: “Pe Cristiano Ronaldo, Messi, Hagi ii apreciez, ii admir, dar nu-i consider modele pentru mine ca fotbalist. Imi place enorm Ivica Olici, fost la Bayern München, echipa mea favorita. E un jucator remarcat prin munca, seriozitate si modestie.”

Sursa: Eu sunt 12


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea