Rămâi conectat

Curier Județean

Estimări privind producția agricolă în 2015 la grâu, sfeclă de zahăr, cartof, floarea soarelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producția agricolă din România în 2015, în cea ce privește culturile de iarnă, sunt mai mici comparativ cu anul foarte bun 2014, dar peste media ultimilor cinci ani, potrivit ultimelor estimări realizată de experţii Comisiei Europene.

„Recoltarea cerealelor de iarnă au suferit unele întârzieri în a doua jumătate a lunii iunie, dar au progresat bine în iulie. Prognoza privind producţia la hectar pentru cerealele de iarnă este bună, dar rămâne sub nivelul excepţional de anul trecut. Condiţiile climatice pentru culturile de vară sunt benefice în partea de sud a ţării, dar partea de nord-est, est şi nord-vest se confruntă cu secetă”, se arată în monitorizarea Comisiei Europene.

Conform monitorizării CE, România va atince în 2015 o producţie medie de grâu de 3,46 de tone la hectar, cu 5,2% mai puţin comparativ cu anul trecut, dar cu 7,1% peste media ultimilor cinci ani.

Aceași situație se înregistrează și la producția de orz medie de 2,33 de tone de orz de primăvară la hectar şi de 3,4 tone de orz de iarnă la hectar.

Prognoza pentru porumb este îngrijorătoare, în condițiile secetei prelungite din cea mai mare parte a țării, fiind preconizate scăderi semnificative în comparație cu anul trecut. Fermierii ar putea avea o producţie medie de 3,24 de tone de porumb la hectar, cu 31,3% mai puţin decât în 2014 şi cu 13,6% mai puţin decât media ultimilor cinci ani.

O situație asemănătoare se anunță și pentru producția de sfecla de zahăr, cartof şi floarea soarelui.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea