Rămâi conectat

Curier Județean

Estimări privind producția agricolă în 2015 la grâu, sfeclă de zahăr, cartof, floarea soarelui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Producția agricolă din România în 2015, în cea ce privește culturile de iarnă, sunt mai mici comparativ cu anul foarte bun 2014, dar peste media ultimilor cinci ani, potrivit ultimelor estimări realizată de experţii Comisiei Europene.

„Recoltarea cerealelor de iarnă au suferit unele întârzieri în a doua jumătate a lunii iunie, dar au progresat bine în iulie. Prognoza privind producţia la hectar pentru cerealele de iarnă este bună, dar rămâne sub nivelul excepţional de anul trecut. Condiţiile climatice pentru culturile de vară sunt benefice în partea de sud a ţării, dar partea de nord-est, est şi nord-vest se confruntă cu secetă”, se arată în monitorizarea Comisiei Europene.

Conform monitorizării CE, România va atince în 2015 o producţie medie de grâu de 3,46 de tone la hectar, cu 5,2% mai puţin comparativ cu anul trecut, dar cu 7,1% peste media ultimilor cinci ani.

Aceași situație se înregistrează și la producția de orz medie de 2,33 de tone de orz de primăvară la hectar şi de 3,4 tone de orz de iarnă la hectar.

Prognoza pentru porumb este îngrijorătoare, în condițiile secetei prelungite din cea mai mare parte a țării, fiind preconizate scăderi semnificative în comparație cu anul trecut. Fermierii ar putea avea o producţie medie de 3,24 de tone de porumb la hectar, cu 31,3% mai puţin decât în 2014 şi cu 13,6% mai puţin decât media ultimilor cinci ani.

O situație asemănătoare se anunță și pentru producția de sfecla de zahăr, cartof şi floarea soarelui.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

11 decembrie | BebeBiblioteca, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Amintiri frumoase: Cum să-i lași copilului o moștenire neprețuită!, noua temă a atelierului de parenting

Ziarul Unirea

Publicat

în

11 decembrie | BebeBiblioteca, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Amintiri frumoase: Cum să-i lași copilului o moștenire neprețuită!, noua temă a workshop-ului de parenting Luni, 11 decembrie 2023, începând cu ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc ultimul atelier de parenting din anul 2023. De data aceasta, psihoterapeuta Adina Drimbe, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare