Rămâi conectat

Actualitate

Eșecul Guvernului în gestionarea fondurilor europene generează blocaje în lanț, în mediul privat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din cauză că statul gestionează prost fondurile europene, firmele de consultanţă şi antreprenorii care lucrează cu astfel de finanțări au pierdut contracte, timp şi bani.

Stres, timp pierdut, contracte şi bani pentru antreprenori, pe de o parte; gropi pe şosele, spitale jalnice şi şcoli care stau să se prăbuşească, pe de altă parte. Aşa arată România în 2017, pentru că statul a gestionat prost fondurile europene.

Firmele de consultanţă nu au mai avut cum să lucreze şi s-au împotmolit, iar serviciile şi industria au stat pe loc. Suntem aproape la jumătatea exerciţiului financiar 2014-2020 şi am reuşit să atragem doar 0,04% din fondurile structurale care ne-au fost puse la dispoziţie.

Sătui de incompetenţă, oamenii se pregătesc de proteste în faţa Guvernului, transmite Realitatea TV.

Consultant cu experinţă de mai bine de zece ani în fonduri europene, Florentina Grigoraş spune că abia mai răzbeşte prin birocrație. A depus chiar pentru ea un proiect, anul trecut, şi nici până acum statul nu a fost capabil să îl administreze.

Evaluarea proiectului a durat din decembrie 2016 şi până în luna mai a acestui an. Şi cu toate că punctajul primit trebuia să îl trimită direct la finanţare, el a fost respins.

Din cauza birocraţiei care le-a blocat activitatea, multe firme au ieşit de pe piaţă, iar tinerii antreprenori plătesc din propriul buzunar consecinţele incompetenței naționale.

În trei ani de zile, România a reuşit să absoarbă abia 1 milion de euro, bani europeni, din cele 42 de miliarde de euro pe care le are la dispoziţie până la sfârşitul exerciţiului financiar din 2020.

Pentru că bugetul stă pe un butoi de pulbere sub povara salariilor și a pensiilor, guvernarea PSD-ALDE sacrifică în primul rând investiţiile. Rectificarea bugetară pe care o pregătește Guvernul prevede tăieri de aproape 2 miliarde de lei de la Ministerul Fondurilor Europene.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea