Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elevii vor putea fi exmatriculați din școli, inclusiv cei din ciclul primar. Nouă modificare a Legii Educației

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii vor putea fi exmatriculați din școli, inclusiv cei din ciclul primar. Nouă modificare a Legii Educației

În Parlament s-au reluat dicuțiile pe Legile Educației, iar un nou amendament introdus prevede posibilitatea ca elevii să poată fi exmatriculați pentru fapte grave. Această prevedere îi va afecta inclusiv pe elevii din ciclul primar obligatoriu, cei care până acum nu puteau fi exmatriculați.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”(2) Exmatricularea beneficiarilor primari pe perioada învățământului obligatoriu poate fi realizată numai in situații grave, în urma încălcării normelor de disciplină în spațiul școlar, în vederea protejării dreptului la educație al celorlalți beneficiari primari. Exmatricularea poate fi dispusă numai după parcurgerea unei proceduri disciplinare care garantează dreptul la apărare și contestație.”, se arată în amendamentul admis.

CITEȘTE ȘI: TESTE de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2023 și anii trecuți. CALENDARUL examenului

Amendamentul vine în contextul unor scandaluri care au zguduit sistemul de educație. Elevi care au lovit profesorii cu arme albe, elevi care și-au umilit profesorii sau alte probleme de acest tip. Tocmai de aceea se ia în considerare posibilitatea exmatriculării elevilor, inclusiv în ciclul primar.

CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

În ceea ce privește amendamentul referitor la diversitatea în școli, contestat de Biserica Ortodoxă, discuțiile continuă și nu s-a ajuns la un numitor comun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea