Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Elevii din Cugir au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului (foto)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

,,Împreună putem păstra mediul curat!!”

Ziua Mediului ( Ecologiei) a fost celebrată (în avans) de elevii Colegiului Naţional ,,David Prodan” alături de comisarul Mircea Trifu de la Garda de Mediu din Alba Iulia. În cuvântul de început al activităţii, directoarea colegiului, profesoara Ionela Cozmescu, a felicitat elevii pentru multele activităţi derulate de-a lungul anului şcolar în domeniul ecologiei, menţionând că informaţiile primite s-au materializat practic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

ziua mediului la cugir004Prin mai multe prezentări power, puse la dispoziţie la Cabinetul Documentare Informare de profesoara Tatiana Ungurianu şi lecturate de Monica Cetină, elevii au aflat că Ziua Mediului sărbătorită în 5 Iunie, a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite. Comisarul Mircea Trifu a propus elevilor citându-l pe Ghandi, pornind de la schimbarea pe care fiecare ar trebui să o facă în primul rând cu sine însuşi, ,,să adopte o atitudine eco, slow” , şi anume să aibă o gândire înscrisă în efortul comun de a contribui la promovarea principiilor ecologice ale vietii umane.  Ziua Mediului fiind sărbătoare a tuturor cetăţenilor, indiferent de ţară, rasă , cultură sau religie, are ca scop asigurarea unui viitor prosper şi sigur din punct de vedere ecologic pentru toţi oamenii. Este important , a spus comisarul, a sădi în mintea si sufletul fiecăruia, conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură si nu poate trăi în afara ei.

În acest scop, profesoara Serafina Oarga a împărţit pliantele privind protecţia pădurilor, a ariilor protejate din judeţul Alba, privind colectarea selectivă a deşeurilor pe care elevii o realizează deja în cadrul şcolii, participănd astfel cu forţele lor la asigurarea unui mediu viitor cât mai curat. (C.P.)

[nggallery id=2220]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea