Rămâi conectat

Curier Județean

Elevi și profesori de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, invitați, marți, la emisiunea-concert Pleiade, din ciclul Clubul Tânărului Orfeu

Ziarul Unirea

Publicat

în

liceul-de-arte-regina-maria-alba-iulia1Trei elevi și doi profesori de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia sunt invitați să participe, marți, 2 februarie 2016, la emisiunea -concert Pleiade, din ciclul Clubul Tânărului Orfeu. Emisiunea va fi filmată la Palatul Mogoșoaia și se va transmite în direct pe internet, între orele 21:00 și 22:15, pe siteul www.orfeu.tv.

Emisiunea Pleiade este a 31-a ediție în acest ciclu, ce și-a propus să promoveze tineri artiști români – generația următoare – în contextul profilării țării noastre printre cei mai constanți furnizori de soft power în domeniul muzicii clasice, al artelor în general, atât prin organizarea Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, cât și prin faptul că în mod repetat numeroși artiști români sunt invitați pe cele mai mari scene muzicale ale Europei.

Conducerea Liceului de artă ”Regina Maria” a desemnat să participe la emisiune trei tineri artiști – două soprane (Alexandra Corpade – cls XII, Alexia Trif – XI) și un tenor (Flavius Bec cls X) – care vor fi însoțiți în călătoria la București de profesorul Ioan Chiciudean, tenor de succes, reputat interpret de muzică vocal-simfonică și dascăl la această prestigioasă instituție de învățământ și prof. Valentina Popovciuc, pianist corepetitior.

Alături de aceștia  se vor afla soprana Alina Bottez, criticul de film Irina Margareta Nistor cu concluzii la anul cinematografic 2015, pianistul Daniel Dascălu cu impresii muzicale din Viena unde studiază și pianistul Lucian Velciu, comentator și gazdă la Villa Concerto, Mogoșoaia. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea