Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elena Udrea și Alina Bica, încarcerate la închisoarea de femei din Costa Rica. Cum arată penitenciarul El Buen Pastor (Video)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea și fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica au fost reţinute de poliţia din Costa Rica și, potrivit lui Cornel Tăbăcaru, un om de afaceri român stabilit în Costa Rica, cele două sunt, la această oră, la închisoare de femei El Buen Pastor.

„Copilul nu este cu Elena. Acum sunt în inchisoarea de femei fără copil. Au fost foarte agitate când au fost încarcerate. Acum s-au mai liniştit. Nimeni nu ştie unde este fetiţa Elenei”, a declarat Cornel Tăbăcaru la Antena 3.

Jurnalista Sorina Matei a comentat informația pe Facebook, spunând că „este cam nasol pentru ele”.

„Cică madamele sunt deja la Buen Pastor, închisoarea de femei din San José, Costa Rica. Aruncaţi un ochi aici să vedeţi cum e la Buen Pastor. Cred că se roagă la deportare. Serviciul de Informaţii din Costa Rica, care potrivit comunicatului, a fost implicat în captură şi monitorizare, raportează direct preşedintelui în Costa Rica. Cam nasol pentru ele. Adică no way out.Atât timp cât Interpol cu DIS au pus în aplicare mandatul pe infracţiuni, înseamnă că infracţiunile sunt recunoscute de autorităţile din Costa Rica, aşa cum se arată şi în comunicatul oficial.”, scrie Matei, pe Facebook, care distribuie un videoclip cu închisoarea.

YouTube video

Arestarea celor două a fost anunțată, oficial, de Organismul de Investigații Judiciare din Costa Rica. Reprezentanții instituției au precizat că reținerea a fost făcută în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Elena Udrea a fost ridicată dintr-o cafenea în zona Sabana Oeste, în jurul orei locale 10, iar Alina Bica a fost prinsă patru ore mai târziu, în zona Sabana Este.

https://youtu.be/9hdM3dQCaXA

Pe lângă agenții Organismului de Investigații Judiciare, la acțiune au mai participat reprezentanții Biroului Central Național- INTERPOL Costa Rica și oficiali ai Direcției de Informații și Securitate Națională. Cele două au fost plasate sub ordinele Tribunalului Penal al Primului Circuit Judiciar din San José pentru efectuarea procedurilor legale corespunzătoare.

Elena Udrea a fost condamnată pe 5 iunie 2018 la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, decizia fiind una definitivă. La data pronunțării deciziei fostul ministru al Turismului se afla în Costa Rica, unde a cerut azil politic. Pe numele ei a fost emis un mandat european de arestare, iar Poliția Română a dat-o în urmărire internațională.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea