Elena Udrea și Alina Bica, încarcerate la închisoarea de femei din Costa Rica. Cum arată penitenciarul El Buen Pastor (Video)

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea și fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica au fost reţinute de poliţia din Costa Rica și, potrivit lui Cornel Tăbăcaru, un om de afaceri român stabilit în Costa Rica, cele două sunt, la această oră, la închisoare de femei El Buen Pastor.

„Copilul nu este cu Elena. Acum sunt în inchisoarea de femei fără copil. Au fost foarte agitate când au fost încarcerate. Acum s-au mai liniştit. Nimeni nu ştie unde este fetiţa Elenei”, a declarat Cornel Tăbăcaru la Antena 3.

ELIT

Jurnalista Sorina Matei a comentat informația pe Facebook, spunând că „este cam nasol pentru ele”.

„Cică madamele sunt deja la Buen Pastor, închisoarea de femei din San José, Costa Rica. Aruncaţi un ochi aici să vedeţi cum e la Buen Pastor. Cred că se roagă la deportare. Serviciul de Informaţii din Costa Rica, care potrivit comunicatului, a fost implicat în captură şi monitorizare, raportează direct preşedintelui în Costa Rica. Cam nasol pentru ele. Adică no way out.Atât timp cât Interpol cu DIS au pus în aplicare mandatul pe infracţiuni, înseamnă că infracţiunile sunt recunoscute de autorităţile din Costa Rica, aşa cum se arată şi în comunicatul oficial.”, scrie Matei, pe Facebook, care distribuie un videoclip cu închisoarea.

Mihail David - 2020

Arestarea celor două a fost anunțată, oficial, de Organismul de Investigații Judiciare din Costa Rica. Reprezentanții instituției au precizat că reținerea a fost făcută în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Elena Udrea a fost ridicată dintr-o cafenea în zona Sabana Oeste, în jurul orei locale 10, iar Alina Bica a fost prinsă patru ore mai târziu, în zona Sabana Este.

Pe lângă agenții Organismului de Investigații Judiciare, la acțiune au mai participat reprezentanții Biroului Central Național- INTERPOL Costa Rica și oficiali ai Direcției de Informații și Securitate Națională. Cele două au fost plasate sub ordinele Tribunalului Penal al Primului Circuit Judiciar din San José pentru efectuarea procedurilor legale corespunzătoare.

Elena Udrea a fost condamnată pe 5 iunie 2018 la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, decizia fiind una definitivă. La data pronunțării deciziei fostul ministru al Turismului se afla în Costa Rica, unde a cerut azil politic. Pe numele ei a fost emis un mandat european de arestare, iar Poliția Română a dat-o în urmărire internațională.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Un cetatean 4 octombrie 2018 at 9:32

Sa vedem reactia Basaului si a altor pedelisti ca se vor bate pana in panzele albe ca sa nu spuna Elena Udrea tot ce stie.

Gheorghe Gainar, Sete, Franta 4 octombrie 2018 at 19:18

Unii tin „in colivie, papagalii, dar in Costa Rica, vad ca se prefera „stancutele”!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...