Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Eforturi pentru înfiinţarea unui centru de zi pentru copiii cu dizabilităţi la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Prof. Sebastian Onac, împreună cu partenerii, continuă eforturile de înfiinţare, la Alba Iulia, a unui centru de zi pentru copii cu dizabilităţi.
Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice” va avea ca grup ţintă copiii diagnosticaţi cu paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză spastic-diskinetică, copiii cu probleme psiho-motorii grave, împreună cu mamele lor, cărora să le ofere posibilitatea de a-şi menţine familia şi echilibrul social, posibilitatea de a se detaşa atât cât este necesar, încât să-şi poată ajuta copilul într-un mod activ, având o profesie, relaţionând cu cercul de prieteni şi cu societatea, şi nu pasiv, încât peste ani, să ajungă o femeie casnică, asistată social, cu un copil cu handicap.
„Am putea să o ajutăm pe Maria Beatrice şi pe alţi copii aflaţi în situaţia ei, dacă am dota un mic centru de reabilitare motorie având specificul acestei afecţiuni, care să aibă aparatură precum cea a clinicilor din străinătate, inclusiv bazin pentru hidroterapie, terapie cu animale şi, bineînţeles, asistenţă de specialitate. Mai mult, fetiţa noastră, deşi nu aleargă, are nevoie de socializare şi dorim să-i creăm un cadru în care să se dezvolte alături de copii asemănători ei şi de părinţii lor. Tot ceea ce se realizează în străinătate, mai puţin celulele stem, se va putea realiza şi la Alba Iulia. Asociaţia «Maria Beatrice» a deschis larg uşi la care nu am fi îndrăznit să batem vreodată: Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi unităţile de învăţământ, Omniasig SA, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, mass-media locală (mulţumim şi pe această cale ziarului «Unirea»!), parteneri privaţi, medici şi instituţii de sănătate publică, instituţii care ne-au ajutat şi la strângerea fondurilor pentru tratamentele din străinătate de anul trecut. De altfel, ultimul tratament din Ucraina a fost consistent finanţat cu ajutorul Primăriei şi al Consiliului Local Alba Iulia, precum şi al Serviciului Social”, a declarat tatăl micuţei Maria Beatrice.
lDotarea unităţii costă cu puţin mai mult decât 3 tratamente în străinătate!
Pentru început, sunt necesare mese de masaj, saltele, o bicicletă automatizată, o cuşcă Rocher pentru exerciţii de reechilibrare şi reflexoterapie, o bandă de mers, aparate care pot fi cumpărate din Germania, trebuind găsiţi apoi terapeuţii potriviţi. Pentru 3 tratamente în Ucraina este nevoie de aproximativ 10.000 de euro pentru un copil, iar cu 30.000 de euro se poate asigura dotarea centrului pentru 15 – 20 de copii şi se poate face terapie 10 ani.
Pentru dotarea centrului, asociaţia a iniţiat o amplă campanie de strângere de fonduri, care debutează cu spectacolul care va avea loc miercuri, 25 mai, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletele au fost puse în vânzare începând din 3 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor (orele 10.00 – 20.00) şi la Teatrul de Păpuşi „Prichindel” (orele 10.00 – 15.00). Vor evolua soprana Daniela Vlădescu, tenorul Costel Busuioc, Roxana Reche (laureată a Marele Premiu la Festivalul „Strugurele de Aur” de la Jidvei), Ina Todoran (laureată a Trofeului Mamaia – 2009, la muzică populară), Alin Ignat (Trofeul „Dan Spătaru” Medgidia, 2010), Sebastian Onac (Locul I la Festivalul de Romanţe „Crizantema de Aur”-Târgovişte, 2007).
„Banii încasaţi din vânzarea biletelor şi donaţii vor fi direcţionaţi către Asociaţia «Maria Beatrice» în vederea dotării cu aparatura necesară a Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi «Prietenii Mariei Beatrice» Alba Iulia. Donaţii şi redirecţionarea a 2 la sută din impozitul datorat statului prin Formularul 230 pot fi făcute la Asociaţia „Maria Beatrice”, CIF: 27786253, Cont: RO 81 BRDE 010 SV 2608 5780 100 BRD Agenţia Apulum Alba Iulia. Dacă Dumnezeu ne-a dat-o pe Maria Beatrice, ne va da şi puterea, deschiderea, viziunea de a-i ajuta pe toţi acesti copii şi pe familiile lor. Ca părinţi ai Mariei Beatrice am înţeles că aceasta este menirea noastră”, a declarat preşedintele asociaţiei, Sebastian Onac, tatăl Mariei Beatrice.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea