Rămâi conectat

Politică Administrație

”Educație și sănătate prin înot”: Circa 500 de elevi de clasa I-a din Alba Iulia vor beneficia de cursuri gratuite – PROIECT

Publicat

în

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din luna noiembrie se află un proiect care prevede finanțarea unor cursuri gratuite de înot, pentru circa 500 de elevi din clasa I, care se vor desfășura în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. Suma necesară este până la 45.000 de lei.

”Aprobă proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot”, care reprezintă un program anual de cursuri gratuite de iniţiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia, program ce se va desfăşura în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. Se angajează să cuprindă în bugetul local aferent anului 2018 – Capitolul Cultură – suma de până la 45.000 lei, în vederea derulării activităţilor proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” pentru anul şcolar 2017 – 2018”, se arată în proiect.

Proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot” propune introducerea unui program anual de cursuri gratuite de iniţiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităţilor de învăţământ din municipiul Alba Iulia. în cadrul acestui proiect, de-a lungul anilor şcolari, elevii claselor I vor beneficia în mod gratuit de 10 şedinţe de iniţiere în înot, care se vor desfăşura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoţiţi de învăţători şi vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învăţământ la bazin şi retur, exceptând unităţile de învăţământ care deţin un mijloc de transport şi şcolile care au sediu în apropierea Bazinului Olimpic şi care nu necesită deplasarea cu un mijloc de transport. Cursurile de iniţiere în înot vor fi susţinute de către profesori calificaţi – Specializarea înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ de la nivel local.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru anul şcolar 2017 – 2018, proiectul se va desfăşura în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. în anul şcolar 2017 – 2018, în cadrul proiectului vor fi implicaţi aproximativ 500 de elevi ai claselor I din municipiul Alba Iulia.

Prin intermediul acestui proiect, Primăria doreşte să sprijine desfăşurarea de activităţi fizice în rândul elevilor claselor I de la unităţile de învăţământ din municipiul Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii, se numără întărirea sistemului imunitar, creşterea capacităţii de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probieme de sănătate, dezvoltarea calităţilor motrice: viteză, îndemânare, rezistenţă, forţă şi multe altele. Derularea unor programe dedicate copiilor care promovează mişcarea şi sportul reprezintă o necesitate la nivel local, iar proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot” va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a comunităţii locale.

În vederea derulării activităţilor din cadrul proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot”, propun Consiliului Local să aprobe aprobarea derulării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot”, respectiv aprobarea alocării sumei de până la 45.000 lei din bugetul aferent anului 2018, reprezentând finanţarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului propus, precum şi să îl mandateze pe Primarul Municipiului Alba Iulia să numească responsabili pentru derularea şi implementarea programului din cadrul aparatului propriu al primarului şi serviciilor subordonate CL, să delege responsabilităţi şi să monitorizeze desfăşurarea activităţilor prin Dispoziţii/ Note Interne/ Rapoarte/ Planuri de implementare/ Referate/ alte documente specifice, în conformitate cu modul de organizare şi funcţionare specific legislaţiei în vigoare, cu dispoziţiile legale aplicabile, etc.

Cheltuielie necesare implementării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” în valoare estimată de 45.000 lei vizează costurile de personal ale instructorilor de înot (până la 25,000 lei) şi costurile de transport local a copiilor de la unităţile de învăţământ la bazin şi retur (până la 20.000 lei).

Faţă de cele prezentate mai sus, propunem luarea în dezbatere şi adoptarea de către Consiliul Local Alba Iulia a proiectului de hotărâre privind aprobarea derulării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” pentru anul şcolar 2017-2018.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare