Rămâi conectat

Politică Administrație

”Educație și sănătate prin înot”: Circa 500 de elevi de clasa I-a din Alba Iulia vor beneficia de cursuri gratuite – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din luna noiembrie se află un proiect care prevede finanțarea unor cursuri gratuite de înot, pentru circa 500 de elevi din clasa I, care se vor desfășura în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. Suma necesară este până la 45.000 de lei.

”Aprobă proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot”, care reprezintă un program anual de cursuri gratuite de iniţiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Alba Iulia, program ce se va desfăşura în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. Se angajează să cuprindă în bugetul local aferent anului 2018 – Capitolul Cultură – suma de până la 45.000 lei, în vederea derulării activităţilor proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” pentru anul şcolar 2017 – 2018”, se arată în proiect.

Proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot” propune introducerea unui program anual de cursuri gratuite de iniţiere în înot pentru elevii claselor I din cadrul unităţilor de învăţământ din municipiul Alba Iulia. în cadrul acestui proiect, de-a lungul anilor şcolari, elevii claselor I vor beneficia în mod gratuit de 10 şedinţe de iniţiere în înot, care se vor desfăşura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoţiţi de învăţători şi vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învăţământ la bazin şi retur, exceptând unităţile de învăţământ care deţin un mijloc de transport şi şcolile care au sediu în apropierea Bazinului Olimpic şi care nu necesită deplasarea cu un mijloc de transport. Cursurile de iniţiere în înot vor fi susţinute de către profesori calificaţi – Specializarea înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ de la nivel local.

Pentru anul şcolar 2017 – 2018, proiectul se va desfăşura în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. în anul şcolar 2017 – 2018, în cadrul proiectului vor fi implicaţi aproximativ 500 de elevi ai claselor I din municipiul Alba Iulia.

Prin intermediul acestui proiect, Primăria doreşte să sprijine desfăşurarea de activităţi fizice în rândul elevilor claselor I de la unităţile de învăţământ din municipiul Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii, se numără întărirea sistemului imunitar, creşterea capacităţii de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probieme de sănătate, dezvoltarea calităţilor motrice: viteză, îndemânare, rezistenţă, forţă şi multe altele. Derularea unor programe dedicate copiilor care promovează mişcarea şi sportul reprezintă o necesitate la nivel local, iar proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot” va contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a comunităţii locale.

În vederea derulării activităţilor din cadrul proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot”, propun Consiliului Local să aprobe aprobarea derulării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot”, respectiv aprobarea alocării sumei de până la 45.000 lei din bugetul aferent anului 2018, reprezentând finanţarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului propus, precum şi să îl mandateze pe Primarul Municipiului Alba Iulia să numească responsabili pentru derularea şi implementarea programului din cadrul aparatului propriu al primarului şi serviciilor subordonate CL, să delege responsabilităţi şi să monitorizeze desfăşurarea activităţilor prin Dispoziţii/ Note Interne/ Rapoarte/ Planuri de implementare/ Referate/ alte documente specifice, în conformitate cu modul de organizare şi funcţionare specific legislaţiei în vigoare, cu dispoziţiile legale aplicabile, etc.

Cheltuielie necesare implementării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” în valoare estimată de 45.000 lei vizează costurile de personal ale instructorilor de înot (până la 25,000 lei) şi costurile de transport local a copiilor de la unităţile de învăţământ la bazin şi retur (până la 20.000 lei).

Faţă de cele prezentate mai sus, propunem luarea în dezbatere şi adoptarea de către Consiliul Local Alba Iulia a proiectului de hotărâre privind aprobarea derulării proiectului „Educaţie şi sănătate prin înot” pentru anul şcolar 2017-2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea