Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ecouri PNL-iste la gafa diplomatică a MAE cu steagul Germaniei imprimat pe harta Franţei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Radu Carp, secretar executiv al PNL, consideră că incidentul care a avut loc în cadrul vizitei ministrului german de externe, Frank – Walter Steinmeier în România, prin oferirea unei broşuri care conţine steagul Germaniei imprimat pe harta Franţei de către omologul său român trebuie investigat cu toată seriozitatea la nivelul MAE şi Agerpres.

gafa-diplomatica_drapelul-germanRadu Carp: „Gafa ministrului Bogdan Aurescu de la întâlnirea cu omologul său german nu este un simplu incident, ci imaginea unei derute instituţionale, de natură a afecta interesele României în relaţia cu partenerii europeni

Potrivit Departamentului de comunicare al PNL, “nu este vorba, în opinia lui Radu Carp, de o simplă gafă care nu a produs consecinţe, aşa cum pretinde oficial MAE, ci de un lanţ cauzal care a pornit de la conducerea Agerpres – numită pe criterii politice de actuala putere -, a implicat cabinetul ministrului Afacerilor Externe care ar fi trebuit să filtreze documentele şi a dus în cele din urmă la prezentarea unui document de natură să afecteze imaginea României. Cea mai bună dovadă a faptului că această imagine a avut de suferit este că presa franceză şi germană a relatat pe larg acest incident şi a prezentat imaginea broşurii respective.

MAE s-a transformat în ultima perioadă din instituţia care ar trebui să promoveze interesele României într-o instituţie care, prin acţiunile întreprinse, afectează imaginea ţării, apreciază secretarul executiv al PNL. Nu au fost pe deplin elucidate circumstanţele producerii incidentului de la Paris, nu au fost stabilite persoanele vinovate de afectarea exerciţiului dreptului de vot în diaspora, gafa prilejuită de vizita ministrului german de externe fiind continuarea dezolantă a acestei derute instituţionale.”

”PNL îi solicită public ministrului Bogdan Aurescu să adreseze omologului său german o scrisoare în care să prezinte scuze pentru incidentul pe care l-a creat, în numele cetăţenilor români care sunt implicaţi în consolidarea relaţiilor cordiale dintre cele două ţări”, subliniază Radu Carp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea