Rămâi conectat

Ştirea zilei

Echipamente IT pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din Ciugud: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Echipamente IT pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale din Ciugud: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Ciugud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizare, în cadrul obiectivului „Achiziționare de echipamente IT pentru desfășurarea activităților școlare on-line dedicate elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială Ciugud, județul Alba”. Valoarea totală a investiției este de 307.974 de lei.

Contextul achiziționării echipamentelor de IT care fac obiectul prezentei proceduri de achiziție este guvernat de Ordonanța de urgență nr. 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARC-COV-2.

Desfășurarea de activități didactice din anul școlar 2021/2022 presupune o serie de măsuri necesare pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice.

O primă măsură se referă la asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. În acest sens, măsura are în vedere dotarea elevilor cu echipamente din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-COV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

Întrucât aceste măsuri referitoare la achiziționarea de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor pentru uz școlar sunt măsuri urgente având în vedere că anul școlar 2021/2022 a început pe data de 13 septembrie 2021, iar odată cu începerea anului școlar sunt necesare măsuri pentru a evita răspândirea infectării cu coronavirusul SARS-COV-2.

În momentul de față, la nivelul întregii țări s-a identificat o lipsă acută a unor mijloace electronice de comunicare în cazul unor situații ce necesită accesul la educație la distanță sau prin platforme online.

Obiectivul specific:
  • Achiziționare 158 tablete dedicate elevilor pentru desfășurarea activității școlare in scenariu on-line
  • Achiziționare a 21 de laptopuri pentru fiecare cadru didactic din cadrul Scolii Gimnaziale Ciugud
  • Dotarea a noua săli de clasa cu camere web de tip conferința si tablete grafice necesare pentru desfășurarea orelor on-line
Produse solicitate:
  • Echipamente mobile de tip tablete cu abonament la internet pe o perioada de 24 de luni
  • Echipamente dedicate profesorilor – laptop
  • Tablete grafice
  • Camera web conferință
  • Sistem management dispozitive/tablete


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea