Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Echipamente de sute de mii de euro date în folosinţă gratuit, mai multor ONG-uri și consilii locale din Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta cj albaConsilierii județeni vor supune votului, în cadrul ședinței ordinare de joi, 29 august, un proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii în folosinţă cu titlu gratuit, a unor bunuri achiziţionate prin Contractul de finanţare a proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale POSDRU/84/61/S/53560/2010, Axa prioritară 6- Promovarea incluziunii sociale.” Domeniul de intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei Sociale.

Potrivit documentației proiectului de hotărâre, prin Dispoziţia Preşedintelui Consiliului judeţean Alba a fost constituită Comisia de inventariere a elementelor de natura stocurilor, datoriilor şi capitalurilor proprii din gestiunea Partenerului-1- Consiliul judeţean Alba-în cadrul Proiectului „ incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”; în cadrul acestui proiect, finalizat la data de 31.07.2013, pe lângă activităţile de formare pentru asistenţi sociali comunitari, asistenţi sociali personali, psihologi, manageri de centre sociale sau furnizori de servicii sociale potenţiale resurse suport pentru economia socială, pentru angajatori actuali sau potenţiali dezvoltatori de întreprinderi sociale, pentru 14 studenţi, beneficiari de bursă pe durata proiectului, ce s-au iniţiat în mecanismele funcţionale ale economiei sociale, au fost organizate servicii suport în 5 centre comunitare resursă în Zlatna, Abrud, Aiud, Cugir şi Blaj şi servicii portal platformă „E Reţeaua Pro Economie Socială” adresat celor interesaţi de activităţi din’ domeniul efcoftoitoîei’ sociale prin acordarea de consultanţă şi furnizarea de informaţii.

Astfel, unul din indicatorii proiectului care a fost realizat, este înfiinţarea a trei structuri de economie socială, fiind constituite trei asociaţii:

– Asociaţia CENTRUL DE INIŢIATIVE PENTRU ECONOMIA SOCIALĂ cu sediul în municipiul Alba Iulia, str. Bucureşti, nr. 22, judeţul Alba, având ca scop identificarea, iniţierea, susţinerea şi implementarea de proiecte şi, programe care să contribuie la promovarea economiei sociale şi a iniţiativelor în domeniu dezvoltării sociale şi comunitare, în vederea stimulării creşterii econofnice durabile.

-Asociaţia ECOU cu sediul în în localitatea Hăpria (comuna Ciugud), nr. 176, judeţul Alba având ca scop identificarea, iniţierea, susţinerea şi implementarea de proiecte şi programe care să contribuie la dezvoltarea durabilă a întreprinderii sociale ECOU Alba, în contextul promovării economiei sociale şi a iniţiativelor în domeniul economiei sociale şi comunitare.

– Asociaţia ROŞEA cu sediul în în localitatea Sîncrai (municipiul Aiud), str. Andrei Mureşanu, nr. 100, judeţul Alba, având ca identificarea, iniţierea, susţinerea şi implementarea de proiecte şi programe care să contribuie la dezvoltarea durabilă a domeniului de la Sâncrai în contextul promovării economiei sociale şi inițiativelor în domeniul dezvoltării sociale şi comunitare.

– Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale „TREBUIE” cu sediul în municipiul Sebeş, Piaţa Libertăţii nr.3, judeţul Alba unde funcţionează două Centre, respectiv Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi, unde activează un număr de 15 copii şi Centrul de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu dizabilităţi cu un număr de 10 beneficiari. în vederea transmiterii către beneficiarii finali a dreptului de folosinţă cu titlu gratuit, asupra bunurilor a fost parcursă procedura de inventariere la toate locaţiile din proiect, anexele cu bunurile transmise fiind prevăzute părţi integrante ale prezentului proiect de hotărâre.

Prin contractul de finanţare (art, 9, Iii „a”, punctul 27) a, fost stabilită în sarcina beneficiarul obligaţia „sa menţină destinaţia şi să asigure exploatarea şi mentenanţă echipamentelor şi lucrărilor efectuate în cadrul Proiectului pe o perioadă de cel puţin 3 (trei) ani după împlinirea perioadei de implementare a Proiectului” sub sancţiunea restituirii către AMPOSDRU a contravalorii bunurilor sau lucrărilor în situaţia în care AMPOSDRU constată încălcarea acestei obligaţii, iar în Anexa nr.10 la prezentul Proiect de hotărâre, sunt stabilite obligaţiile pe care trebuie să le respecte consiliile locale şi asociaţiile referitoare la aceste bunuri, date în folosinţă gratuita.

Exemplu:

Lista bunurilor care vor fi date în folosinţă cu titlu gratuit Asociaţiei Centrul de Jnitiative pentru Economia Sociala
Nr. Crt Denumire bunuri UM Cantitate
1 aparat foto dslr nikon d3100 BUC 1
2 aspirator karcher puzzi BUC 1
3 Core!drawX6 BUC 1
4 echip fotocopiere- develop ineo +554 BUC 1
5 echipament de procesare a informaţiei tip1 BUC 1
6 echipament de procesare a informaţiei tip2 BUC 1
7 echipament de procesare a informaţiei tip3 BUC 1
8 imprimanta MFC CANON laser color BUC 1
9 laptop hp business probook core i5 BUC 1
10 pachet software-adobe premiere pro cs6 6. BUC
11 scanner profesional avision BUC 1
12 sistem configurare centrala BUC 1
13 soft -kas internet security business BUC
14 tableta IPAD2 APPLE BUC 1
15 calculator fujitsu celsius w410 BUC 1
16 computer portabil fujitsu lifebook p771 BUC 1
17 computer portabil fujitsu lifebook s761 BUC 1
18 licenţa antivirus NOD32 BUC 1
19 calculator birou BUC 4
20 calculator birou BUC 3
21 cârti specialitate trandafiri BUC 2
22 cuier pom lemn BUC 1
23 distrugător documente BUC 1
24 dulap arhivare 3 sertare BUC 1
25 dulap metalic 2 usi BUC 5
26 ecran proiecţie BUC 1
27 flipchart magnetic 70×100 BUC 2
28 flipchart magnetic cu role BUC 1
29 imprimanta portabila HP BUC 1
30 kit instalare config 4/16 centrala tel BUC 1
31 memorie portabila business usb 32gb BUC 3
32 memorie portabila business usb 32gb BUC 3
33 memorie portabila business usb 32gb BUC 3
34 memorie portabila usb 32gb BUC 2
35 monitor 19 statie TFT BUC 1
36 MONITOR 21.5 STATIF. GRAFICĂ TFT BUC 1
37 pachet PBX ramcom Av20 BUC 1
38 Scaun vizitator BUC 60
39 SOFT NOD32SMART BUSINESS BUC 2
40 soft norton internet security 2012 BUC 1
41 SOFT OFFICE 2010 BUSINESS OEM BUC 1
42 SOFT WINDOWS 7 PRO 32BIŢ BUC 1
43 stampila -Conform cu originalul- BUC 1
44 Stampila cu suport proiect 53560 BUC 1
45 Stampila cu suport proiect 53560 BUC 1
46 Stampila cu suport proiect 53560 BUC 1
47 stingator de incendiu maşina BUC 1
48 tableta grafica BUC 4
49 triunghi reflectorizant BUC 1
50 trusa medicala prim ajutor BUC  1
51 videoproiector epson 3LCD BUC 1


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea