Rămâi conectat

Sport

Echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, locul şase la Campionatul European Universitar de baschet feminin

Publicat

în

Echipa de baschet feminin a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a terminat pe poziţia a şasea a Campionatului European Universitar, ediţia a 14-a, competiţie ce s-a disputat recent în Ungaria la Miskolcs. Formaţia din Cetatea Marii Uniri a reprezentat România la această întrecere de anvergură, după ce a câştigat pentru al treilea an la rând campionatul naţional (adunând în total patru titluri). Anul trecut, în Croaţia, studentele albaiuliene au devenit vicecampioane europene, rezultat ce nu a putut fi repetat, din pricina faptului că nu s-a putut acoperi postul de pivot, în lipsa importantei jucătoare Elisabeth Pavel, o absenţă insurmontabilă. Misiunea s-a dovedit aproape imposibilă, întrucât, în grupă adversar a fost Universitatea din Strasbourg, ce a devenit campioana ediţiei 2017, iar în prima partidă eliminatorie, „sferturile de finală”, oponent a fost Universitatea din Belgrad, ce a luptat pentru aur.

*Misiune imposibilă, traseu cu campioana şi vicecampioana!

Lotul deplasat a fost următorul: Georgiana Plăviţu (ex-CSU Alba Iulia), Andreea Beldian (BC Tg. Mureş), Mădălin Geleriu (CSU Alba Iulia), Alina Chivu, Iuliana Petrifălean (CSU Alba Iulia), Marta Fodor, Adriana Iordache, Iulia Taltabeţ (CSU Alba Iulia), Mihaela Gherman (CSU Alba Iulia), Cristina Badi (SCM Timişoara), Mihaela Dărăban; au lipsit Elisabeth Pavel şi Bianca Voica, echipa fiind pregătită de lector univ. dr. Sorin Şimon, sprijinit de asist. univ. drd. Gabriel Alexandru Petrovici. În secţiunea feminină a Campionatului European Universitar au fost 11 echipe (la masculin Universitatea Piteşti a terminat pe locul 15, din 16 participante) au fost prezente alte 11 echipe reprezentând universităţile din Budapesta, Marburg (Germania), Bochum, Strasbourg, Nantes, Aveiro, Universitatea de Ştiinţe din Estonia, “Josip Juraj Strossnayera” din Osijek, Universitatea Comenius (Slovacia), Belgrad, Academia de Educaţie Fizică şi Sport  din Moscova, parcursul echipei noastre însumând 5 partide (două victorii şi trei eşecuri).

Dar iată rezultatele înregistrate: *Grupa C: Universitatea din Strasbourg – Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia 70-39 (au marcat Plăviţu – 12 puncte, Chivu – 8, M. Geleriu, Fodor, Taltabeţ şi Gherman – câte 3, Badi – 5, Beldian – două), Academia de Educaţie Fizică şi Sport din Moscova – Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia 64-80 (puncte realizate de Badi – 29, Chivu – 24, Gherman – 10, Plăviţu – 9, Fodor – 8).

Electrica Furnizare Discount

Clasată pe locul secund în grupă, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a fost învinsă în sferturile de finală de Universitatea din Belgrad (a jucat finala mare, devenind vicecampioană), scor 79-46 (au înscris Chivu – 11 puncte, Petrifelean – 9, Badi – 8, Beldian – 6, Fodor – 5, Gherman – 4, Plăviţu – două, Taltabeţ – unul) şi a ajuns în lupta pentru locurile 5-8.

În prima partidă din acest turneu de clasament, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Universitatea Aveiro 69-59 (au punctat Chivu – 21, Badi – 20, M. Geleriu – 14, Plăviţu – 7, Gherman – 4, Fodor – 3), iar în al doilea joc, Universitatea din Nantes – Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia 87-49 (realizatoare: Badi – 14 puncte, Plăviţu – 9, Fodor – 8, M. Geleriu – 7, Beldian – 5, Petrifelean – 3, Gherman două, Iordache – unul). Campioană a devenit Universitatea din Strasbourg, care a învins în finală Universitatea din Belgrad, scor 69-62.

Publicitate

Sport

FOTO| Vasile Hârjoc, rezultat de excepție la BMW Berlin Marathon: Locul 4 pentru alergătorul cugirean

Publicat

în

Eveniment sportiv de masă, BMW Berlin Marathon, desfășurat în mod traditional în ultimul weekend din septembrie, a adunat și de această dată ( 25 septembrie) peste 40.000 de alergători din întreaga lume. Cursa de maraton realizată pe distanța oficială de 42,195 km s-a desfășurat pe un traseu aflat pe străzile din Berlin, iar în cadrul acesteia au luat parte atât sportivi profesioniști cât și amatori.

La grandiosul concurs a participat și cunoscutul atlet veteran Vasile Hârjoc de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir, nelipsit de de foarte mulți ani, de la asemenea manifestări de anvergură.

Și de această data, Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani) a obținut un rezultat de excepție, situîndu-se pe poziția a IV-a, terminând cursa în 3 ore 24 minute 6 secunde. Potrivit lui Hârjoc, în fața sa au finalizat proba reprezentantul Irlandei de Nord, al Norvegiei și Elveției. El a fost urmat – (locul 5) de maratonistul Statelor Unite.

Electrica Furnizare Discount

,,A fost o luptă destul de grea, cu un număr record de participanți, iar locul IV înseamnă pentru mine un mare succes. Acum, mă gândesc la marile competiții care vor avea loc anul viitor și anume: Campionatele Mondiale de Maraton de la Londra (luna aprilie) și Tokyo (septembrie 2022)”, ne-a declarat atletul cugirean.

Constantin PREDESCU

Citește mai mult

Sport

Viitorul Sântimbru a schimbat liderul după succesul net de la Daia Română | Viitorul Vama Seacă – prima victorie

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia este noul lider al Ligii a 4-a, după ce Viitorul Sântimbru a câștigat net, 3-0, la Daia Română, împotriva formației ce avea maximum de puncte după 4 runde! De asemenea, și Viitorul Vama Seacă a repurtat primul succe stagional.

Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag 2-1 (2-0)

Trupa din comuna Hopârta a spart gheața și și-a trecut în drept primul succes stagional (în precedentele două jocuri interne a strâns un singur punct. Viitorul s-a desprins după nicio jumătate de joc, golurile fiind marcate de Vaida (2) și I. Cociș (28), diferență cu care s-a intrat la vestiare. La reluare, C. Diaconu (75) a redus diferența dar nu a fost îndeajuns pentru nou-venita în Liga a 4-a ce a avut trei deplasări (toate înfrângeri) în aceste 4 runde.

Electrica Furnizare Discount

Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru 0-3 (0-2)

Imprevizibila formație din Galtiu a furnizat surpriza rundei: 3-0 la Daia Română, împotriva fostului lider ce avea maximum de puncte după 4 partide. A fost un meci al orgoliilor în condițiile în care antrenorul gazdelor Ștefan Fogoroși a colaborat cu familia Hulea în Liga a 3-a, ediția trecută, la Industria, despărțirea producându-se după o gluimă deloc gustată, de 1 aprilie. Defensiva dăiană, cea mai bună a eșalonului până la ora acestui meci, învinsă o singură dată, în prima rundă, cu Energia Săsciori, a fost răpusă de reușitele lui Biro (22), Cos. Olălău (41) și Mucea (88). Viitorul Sântimbur venea după trei eșecuri, însă a câștigat pe un teren greu și a schimbat liderul, CS Universitatea prelunând șefia

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a: Industria Galda a urcat pe trei, CIL Blaj – remiză cu Olimpia, Performanța Ighiu – prima victorie

Publicat

în

Alte trei jocuri din etapa a 5-a a Ligii a 4-a:

Kinder Teiuș – Performanța Ighiu 1-3 (1-2)

Au marcat: D. Stanciu (36, penalty), respectiv C. Dănilă (8), Tripșa (22, penalty), S. Turuș (75).

Electrica Furnizare Discount

Duelul dintre cele două grupări ce nu au câștigat în acest sezon a fost tranșat de vizitatori. Performanța reușește primul succes al campionatului (a mai câștigat și cu Târnevele Tiur, dar rezultatul a fost anulat de retragerea oponenților). Teiușenii gustă din nou din cupa amărăciunii și rămân cu “lanterna roșie”, fără punct acumulat. În actul secund, pentru aproximativ 10 minute, în ofensiva oaspeților au fost concomitent în teren tatăl Călin Dănilă (46 de ani) și fiul Cătălin Dănilă (17 ani).

CIL Blaj – Olimpia 1-1 (1-1)

Au marcat: Timiș (5), respectiv An. Bălan (25).

Formația din “Mica Romă” și-a menținut imbatabilitatea stagională și după al 5-lea val., însă a pierdut primele puncte interne, contra vecinei din ierarhie. Olimpia, o altă formație revelație a acestui start de sezon, la fel ca gruparea blăjeană, a realizat prima remiză, rezultat stabilit în prima jumătate de oră. Gazdele veneau după două succese consecutive, iar aiudenii au bifat a doua deplasare succesivă, etapa precedentă, la Zlatna, suferind primul eșec, într-un moment în care acumulaseră trei succese la rând.

Industria Galda de Jos – Inter Unirea 3-2 (2-1)

Au marcat: Bălaș (32), P. Medrea (39), An. David (58), respectiv Val. Drăgan (16), Sas (89).

Întâlnire spectaculoasă, cu răsturnări de sitiuații pe tabelă. Oaspeții au punctat primii, prin Val. Drăgan (ce a marcat iarăși, după ce a făcut-o și runda precedentă contra trupei lui Mihai Manea), dar amfitrionii au preluat inițiativa și s-au distanțat la 3-1, diferență decisivă în economia disputei. Industria venea după două remize acasă (cu același scor 1-1, cu CS Universitatea și CS Zlatna – o uriașă surpriză), acum reușind primul succes în fața fanilor (a doua partidă câștigată la rănd) și urcând pe treapta a treia a podiumului. “Interiștii” s-au predat greu, la fel ca etapa anterioară, pierzând la o diferență minimă în fața unei alte protagoniste la lupta la vârf.

Partidele Viitorul Vama Seacă – Hidromecanica Șugag și Spicul Daia Română – Viitorul Sântimbru sunt la ora 17.00

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare