Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Echipa de pentatlon a Colegiului Militar din Alba Iulia s-a calificat la etapa națională după ce a obținut locul I la Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de pentatlon a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a calificat la etapa națională după ce a obținut locul I la Arad, au scris, luni, reprezentanții instituției de învățământ, pe Facebook.   

Echipa de pentatlon – băieţi din Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” a participat, în acest final de săptămână, la faza zonală a competiţiei de pantatlon de la Arad.

Inclusă în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, această disciplină le-a adus, din nou, succes elevilor militari, obţinând locul I şi calificarea la etapa naţională.

Competiția de pentatlon a presupus întreceri sportice specifice atât la fete, cât şi la băieţi. Echipa masculină a fost formată din elevii Robert Drăghiciu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, antrenată de către domnul profesor Sorin Secăreanu.
Este a treia participare la această competiţie şi a echipei de fete. Prin prestația avută, fetele au reuşit să ocupe locul II, faţă de locul III anul trecut, fiind remarcate de către publicul spectator și echipele participante.

Valoarea echipei de fete a fost dată de Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean, Mara Ciucă, Dănuţa Flămând şi Maria Petru.

Pentatlonul este o competiție relativ nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, ce presupune o bună pregătire fizică la diferite probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea