Echipa de pentatlon a Colegiului Militar din Alba Iulia s-a calificat la etapa națională după ce a obținut locul I la Arad

Paul Voicu - Primar 2020

Echipa de pentatlon a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia s-a calificat la etapa națională după ce a obținut locul I la Arad, au scris, luni, reprezentanții instituției de învățământ, pe Facebook.   

Echipa de pentatlon – băieţi din Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” a participat, în acest final de săptămână, la faza zonală a competiţiei de pantatlon de la Arad.

ELIT

Inclusă în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, această disciplină le-a adus, din nou, succes elevilor militari, obţinând locul I şi calificarea la etapa naţională.

Competiția de pentatlon a presupus întreceri sportice specifice atât la fete, cât şi la băieţi. Echipa masculină a fost formată din elevii Robert Drăghiciu, Adrian Avram, Ionuţ Onica, Cătălin Bădicel şi Gabriel Giubega, antrenată de către domnul profesor Sorin Secăreanu.
Este a treia participare la această competiţie şi a echipei de fete. Prin prestația avută, fetele au reuşit să ocupe locul II, faţă de locul III anul trecut, fiind remarcate de către publicul spectator și echipele participante.

Mihail David - 2020

Valoarea echipei de fete a fost dată de Mălina Avrămuţ, Luciana Frătean, Mara Ciucă, Dănuţa Flămând şi Maria Petru.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Pentatlonul este o competiție relativ nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, ce presupune o bună pregătire fizică la diferite probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe o distanţă de 60 m, să execute o săritură în lungime cu elan, să arunce o greutate de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...