Rămâi conectat

Sport

Echipa de pentatlon a Colegiului Militar din Alba Iulia, calificată la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La începutul săptămânii acesteia, s-a desfășurat, la Arad, faza zonală a competiției sportive de pentatlon. Echipa Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia formată din elevii plutonier Bogdan Hojda, Ionuț Copoeru, Flavius Curticăpean și elevii caporal Andrei Dascălu și Ionuț Duca, antrenată de către domnul profesor Sorin Secăreanu, a reușita performanța calificării la etapa națională.

Pentatlonul este o competiție nouă prevăzută în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În anul 2013, s-a desfășurat prima ediție a acestei competiții, o competiție care solicită elevilor o bună pregătire fizică din diverse probe atletice. Astfel, elevii, cinci la număr, trebuie să facă față unei alergări pe 60 m, să sară în lungime cu elan, să arunce greutatea de 6 kg, să arunce mingea de oină la distanță și, în final, să alerge pe distanța de 800 m. Pentatlonul, ca și decatlonul, este cea mai complexă probă atletică. Elevii din colegiile militare s-au dovedit a fi buni sportivi, cu o pregătire fizică deosebită, fapt remarcat de organizatorii etapei finale la pentatlon atletic școlar din ultimii ani, unde două colegii militare  s-au calificat la etapa finală ,,Suntem mândri că Armata Română are astfel de sportivi” a fost aprecierea organizatorilor la festivitatea de premiere de la Iași din 2013.

,,Este o victorie valoroasă, obținută cu multă trudă, sacrificiu, cu multe emoții, dar care îi determină pe elevi să fie în continuare la fel de buni. Este prima dată când Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” participă cu o echipă de fete, la etapa zonală a pentatlonului atletic școlar unde, prin prestația avută, au fost remarcate de către publicul spectator și de echipele participante. Lupta a fost foarte strânsă pentru cele trei locuri, echipa din Alba Iulia clasându-se pe locul III, la o diferență de doar 16 puncte față de primul loc, ceea ce înseamnă foarte puțin din totalul de 1370 de puncte.” (profesor Sorin Secăreanu)

Valoarea echipei de fete a fost dată de elevele plutonier Andreea Antonie, Izabela Gombar și elevele caporal Bianca Pop, Mălina Piroșcă și Irina Gherheș. Suntem buni în măsura în care suntem o echipă! Felicitări!

Daniela Filimon


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea