Rămâi conectat

Cultură Educație

Echipa Colegiului Național ,,Inochentie Micu Clain”, s-a calificat în a doua fază a competiției spațiale „Astro Pi Mission Space Lab”

Mondoc Adriana

Publicat

în

Astro Pi Challenge este un proiect ESA Education, ce se desfășoară în colaborare cu Fundația Raspberry Pi. „Astro Pi Mission Space Lab”, oferind tinerilor ocazia uimitoare de a efectua investigații științifice în spațiu prin scrierea de programe de calculator care rulează pe calculatoarele Raspberry Pi – Astro Pis – la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Echipa Colegiului Național ,,Inochentie Micu Clain”, coordonată de prof. Romanța Ghiță s-a calificat în a doua fază a competiției spațiale „Astro Pi Mission Space Lab”, organizate de Agenția Spațială Europeană (ESA) și promovate la noi de ESERO România, Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – un proiect colaborativ între ESA și Agenția Spațială Română (ROSA).

În prima fază, cei șase elevi de la profilul informatică: Diana Boitor, Vasile Bogdan, Șerban Cădar, Anca Geogean, Diana Străjan (toți din clasa a IX-a) și Alexandru Mărginean (cl. a XI-a), care formează echipa SIRIUS, au fost invitați să propună o idee de experiment care ar putea fi rulat folosind Astro Pi, de la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI). Pentru a îndeplini obiectivele misiunii, participanții au definit pașii experimentului științific pe care îl vor desfășura urmând să scrie codul necesar pentru operarea Astro Pi, folosind limbajul de programare Python. Candidaturile au fost evaluate pe baza unor criterii stricte: valoarea științifică, inovația, claritatea, fezabilitatea misiunii în contextul SSI.

Despre continuarea acestui proiect internațional, doamna prof. Ghiță Romanța a afirmat că „Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne configurăm mediul de dezvoltare. Urmează să primim un kit oficial Astro Pi de la ESA ce va conține un Raspberry Pi cu un card SD care are instalat sistemul de operare Raspbian, necesare pentru a dezvolta și testa programul. În faza a doua, elevii trebuie să creeze până la 6 februarie un program de calculator pentru ca experimentul să ruleze pe un Astro Pi la bordul Stației Spațiale Internaționale. Pe lângă cei șase membri de bază ai echipei, la acest proiect și-au mai adus contribuția și elevii: Paul Aldea (XI A), Alexandru Dehelean (X A) și Nicu Avram (X A).”

Domnul director al Colegiului Național ,,Inochentie Micu Clain”, prof. Ioan Tomoiagă, încurajează și susține implicarea cadrelor didactice și a elevilor în astfel de proiecte, care stimulează creativitatea, spiritul de echipă și dorința de cercetare a liceenilor capabili de performanță. Felicitări tuturor în realizarea acestui proiect internațional și succes la faza a doua a Astro Pi Challenge – Misiunea Space Lab.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea