Rămâi conectat

Politică Administrație

Ecaterina Andronescu: Absolvenţii trebuie pregătiţi să se adapteze la noi joburi. Nu vor lucra într-un singur domeniu

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ecaterina Andronescu04Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei şi preşedintele Comisiei pentru învăţământ, tineret, ştiinţă şi sport din Senatul României a spus la Alba Iulia, în cadrul unei conferinţe de presă a PSD că absolvenţii trebuie pregătiţi astfel încât să se adapteze la noi joburi, pentru că nu vor lucra într-un singur domeniu toată viaţa.

Absolvenţii trebuie să fie capabili la schimbare. Noi trebuie să-i pregătim să fie capabili să se adapteze noilor joburi pe care le vor avea în faţă. Nu vor avea un singur job în viaţă. În domeniul informaticii, spre exemplu nu este nevoie de mai mult de doi ani şi jumătate pentru ca cei care au terminat să mai facă faţă performanţelor solicitate. Ei trebuie să-şi îmbunătăţească mereu cunoştinţele, iar noi trebuie să-i pregătim pentru joburi care nu s-au născut încă”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Mihnea Costoiu a vorbit despre noua finanţare a universităţilor şi chiar dacă nu s-a ajuns încă la un numitor comun, Costoiu spune că există diferenţe mari faţă de guvernarea fostului ministru Funeriu. „Când era Funeriu finanţarea s-a stabilit în biroul ministrului, fără consultarea rectorilor, studenţilor, profesorilor, fără discuţia cu potenţialii angajatori. Finanţarea va fi foarte clară, pe criterii de calitate extrem de clar cuantificate. Să nu existe nicio discuţie de ce o universitate va primi mai mult decât alta”, a spus ministrul delegat pentru Învăţământ Superior. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea