Rămâi conectat

Sport

După un deceniu, adio baschet în Cetatea Marii Uniri! CSU Alba Iulia abandonează activitatea la nivel de senioare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia abandonează la nivel de baschet feminin, fotbalul fiind noul sport de echipă susținut de Universitatea “1 Decembrie 1918” în stagiunea 2018/ 2019, cu o formație înscrisă în Liga a V-a!

Echipa din Cetatea Marii Uniri a evoluat neîntrerupt în primul eșalon, în ultimul deceniu, începând din 2008, exceptând stagiunea 2016-2017, când din postura de vicecampioană națională, din motive financiare, s-a preferat a doua scenă. După un an de pauză, “alb-albastrele” au revenit în elită, dar a urmat un sezon catastrofal, cu multe probleme (modificări bancă tehnică, meci pierdut la masa verde, plecări de jucătoare), încheiat pe penultima poziție dintre cele 9 competitoare! CSU Alba Iulia a avut patru sezoane consecutive în “careul de ași” al competiției feminine interne, ajungând pe locul secund în urmă cu doi ani, s-a câștigat în două rânduri Liga Europei Centrale (2014 și 2016) și a jucat două finale în Cupa României (2013 și 2015)!

CSU Alba Iulia nu va juca în următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin, deși a intenționat să se înscrie cu junioarele și a participat în vară la Liga Națională de 3×3 (cerință obligatorie de înscriere în LNBF). După ce și-a retras satelitul din Liga 1 în sezonul anterior, CSU Alba Iulia a fost amendat cu 10.000 de euro și trebuia să înceapă campionatul cu o penalizare de trei puncte, retragerea survenind în fondul disputelor între FRB și cluburi cu privire la plata taxei de garanție, noile condiții impuse de FRB din această vară, când s-a încercat o modificare organizatorică din temeli. În ultimele luni am încercat să aflăm o poziție oficială de la reprezentanții clubului, însă dinspre președintele Bogdan Duma nu a venit niciun răspuns în urma repetatelor apeluri telefonice și mesajelor! “Sunt mai multe chestiuni la mijloc, dar principal motivul este cauzat de taxele foarte mari impuse de Federație. În baschetul albaiulian se va continua la nivel de junioare, iar în momentul în care respectivele generații vor ajunge la seniorat, se va alcătui o echipă ce va activa în primele eșaloane”, a comentat rectorul Daniel Breaz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea