Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

După performanța din Canada, powerliftingul românesc – într-o altă etapă de dezvoltare | Reprezentanți de la CS Unirea Alba Iulia, la Mondialele de seniori

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La recenta ediție a Campionatului Mondial de Powerlifting pentru juniori I și II, competiție importantă desfășurată la Regina, în Canada, România a reușit să surprindă în mod plăcut prin câștigarea titlului de campion mondial de către Alexandru Catarambă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, ce a cucerit aurul în limitele categoriei +120 kilograme.

Un rezultat excepțional, realizat sub coordonarea antrenorului Ovidiu Pănăzan (președintele Federației Române de Powerlifting), ce marchează totodată pătrunderea țării noastre în galeria țărilor considerate a fi puternice și reprezentative la nivelul mapamondului.

Se poate concluziona că în acest moment, după aplicarea unei strategii dezvoltate în cei 10 ani de existență oficială, powerlifting românesc a ajuns în fața altei etape a dezvoltării, aceea care obligă la păstrarea noului statut câștigat. Ecuația performanțelor obținute de-a lungul timpului de practicianții acestui sport a avut necunoscutele sale, obstacolele determinate de diverse contexte de care s-au lovit powerliftierii fiind adeseori mai grele decât cerința sportivă în sine.

Bucuria trăită în Canada cu ocazia intonării imnului României a marcat discret încheierea unei perioade în care am fi putut fi considerați outsiderii marilor competiții continentale sau mondiale. Repetarea însă a unor performanțe notabile în acest sport a pus România definitiv pe harta performerilor și pentru acest parcurs se cuvine să mulțumim tuturor acelora care au crezut în noi de la început până acum. Bucuria de a te afla pe lista scurtă a favoriților într-un sport individual poate să reprezinte, sau nu, o știre însă popularizarea sportului românesc dincolo de ocean, printr-o performanță greu de egalat este cu siguranță o realizare despre care se va vorbi mult timp”, a transmis Ovidiu Pănazan, președintele Federației Române de Powerlifting, prin intermediul unui comunicat de presă.

Și ștacheta performanței continuă să fie ridicată în ceea ce-i privește pe “tricolori”. Astfel, delegația de powerlifting a României va fi prezentă la Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori din Dubai (Emiratele Arabe Unite), în perioada 16-23 noiembrie. Lotul “tricolor” condus de Ovidiu Pănazan este format în totalitate din competitori legitimați la CS Unirea Alba Iulia, după cum urmează: Andrei Cioflică (categoria 74 kilograme), Andrei Irimie și Laurențiu Avram (ambii categoria 83 kilograme), la cei trei adăugându-se Florin Lupaș (Crișul Oradea, categoria +120 kilograme).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea