Rămâi conectat

Sport

După modelul “Euro 2020”, Jocurile Olimpice vor fi amânate pentru anul viitor!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost, oficial, amânate pentru anul 2021, un al doilea eveniment major al anului ce a fost amânat din cauza COVID-19. Organizatorii și autoritățile japoneze au decis ca acestea să se desfășoare anul viitor. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul Japoniei, Shinzo Abe a declarat că Comitetul Olimpic Internațional a fost de acord cu amânarea Jocurilor Olimpice.

Săptămâna trecută UEFA a mutat în 2021 turneul final al Campionatului European 2020 și Jocurile Olimpice din Japonia, programate în acest an, au aceeași soartă, din pricina pandemiei de coronaviris, ce bântuie întregul mapapond. Chiar dacă inițial organizatorii au refuzat să ia în calcul o asemenea variantă, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi organizatorii JO 2020 au fost sub o presiune tot mai mare pentru amânarea Jocurilor, din cauza actualei pandemii de coronavirus. Este pentru prima dată când Jocurile Olimpice sunt mutate sau amânate pe timp de pace, în istoria modernă de 124 de ani a acestei competiţii.

CIO şi oficialii Tokyo-2020 au insistat mult timp asupra faptului că Jocurile vor debuta la data prevăzută de 24 iulie, însă răspândirea noului coronavirus din Asia în Europa şi apoi în restul lumii au făcut să crească opoziţia faţă de respectarea datelor iniţiale ale competiţiei, în condiţiile în care sportivii se confruntă cu mari probleme în efectuarea antrenamentelor. Două dintre principalele puteri sportive, Canada şi Australia, au anunţat deja că nu îşi vor trimite delegaţiile la Tokyo dacă Jocurile vor avea loc la datele stabilite, în timp ce oficialii britanici au afirmat că vor urma probabil aceeaşi linie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Înotătorii de la LPS Alba Iulia la etapa regională a naționalelor de copii | Lorand Palfi – două medalii de argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la LPS Alba Iulia la etapa regională a naționalelor de copii, 10-11 ani | Lorand Palfi – două medalii de argint   De curând, în Bazinul Olimpic din Tg. Mureș, s-a desfășurat etapa regională a Campionatului Național de înot, copii, 10-11 ani, competiție la care au fost prezenți și 10 sportivi de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea