Rămâi conectat

Sport

După incidentele de la Daia Română, Arena Alba Iulia amendată cu 200 de lei, Hârceagă – suspendat 4 etape

Publicat

în

Dalia Sport - Arena Alba Iulia 80Incidentele din semifinala Cupei României, de la meciul Daia Română, dintre Dalia Sport şi Arena Alba Iulia au fost analizate astăzi de Comisia de Disciplină din cadrul AJF Alba care a decis următoarele: Hârceagă Panfil, jucător CS Arena Alba Iulia (Cupa României), 4 etape suspendare și penalitate 150 lei; CS Arena Alba Iulia (Cupa României), penalitate 200 lei, Dalia Sport a primit avertisment verbal.

Reamintim că în minutul 83, pe fondul unor altercaţii verbale, o sticlă aruncată de un suporter al vizitatorilor l-a lovit pe David Florea (Arena) şi s-a iscat o încăierare între fani, oamenii de ordine şi jucători ai Arenei.

*Din cauza europarlamentarelor, nu se joacă fotbal duminică 25 mai

Elit - Gustul Desăvârșit

Datorită alegerilor europarlamentare organizate duminică, 25 mai 2014, toate partidele programate în competițiile organizate de AJF Alba se vor disputa astfel: Liga a IV-a: sâmbătă, 24 mai 2014, ora 11:30, Liga a IV-a, Juniori A1: sâmbătă, 24 mai 2014, ora 09:30, Liga a V-a: sâmbătă, 24 mai 2014, ora 18:00, Juniori C, Play-Out 1: vineri, 23 mai 2014, ora 18:00, Juniori C, Play-Out 2: vineri, 23 mai 2014, ora 18:00, Campionatul Speranțelor 2014: sâmbătă, între orele 10:00 – 13:20


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Soarta AFC Unirea 1924 Alba Iulia: primarul Gabriel Pleșa “Am cerut o situație financiară. Dacă este în regulă, preluăm echipa”

Publicat

în

Până la preluarea concretă a echipei AFC Unirea 1924 Alba Iulia de către Primăria muncipiului Alba Iulia, prin intermediul CS Muncipal Alba Iulia, mutare așteptată să rezolve criza formației fanion a Albei, mai sunt multe de făcut. De la rezolvarea problemelor cu datoriile fotbalistice și lămurirea eșalonului competițional în care vor evolua “alb-negrii” și până la chestiunile juridice.

Până în prezent, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a depus la FRF documentele conform cărora cesionează către CSM Unirea Alba Iulia dreptul de participare, iar în jurul datei de 16 iulie se va ști dacă gruparea albaiuliană va rămâne în Liga 3 sau va evolua în Liga 4, unde a retrogradat la finele campionatului precedent.

Ar fi ideal dacă am continua pe a treia scenă, dar pentru mine nu e o problemă să începem în Liga 4”, a comentat primarul Gabriel Pleșa pe tema problemei fierbinți a fotbalului din Cetatea Marii Uniri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Lună fierbinte a “alb-negrilor”: puzzle complicat și presiunea timpului pentru Unirea Alba Iulia

După aflarea răspunsului la întrebarea “Liga 3 sau Liga 4”, Consiliul Director al AFC Unirea 1924 Alba Iulia (ce are în componență 5 persoane) va vota cesionarea către CSM Unirea Alba Iulia, iar ulterior e nevoie ca printr-o hotărâre de CL, promovată în regim de urgență, să fie preluată echipa. În această perioadă, până la mijlocul lunii, juriștii primăriei se interesează și la alte cluburi, la Șelimbăr sau Pitești, cum s-a procedat în situații similare.

*Datorii, brand și istorie

“Pe de altă parte, în privința datoriilor sunt mai multe aspecte. Am cerut o situație financiară detaliată, ne-am interesat și la FC Argeș, ne ghidăm după cum s-a procedat și în alte cazuri. Dacă totul este în regulă, vom prelua Unirea. E foarte important să limpezim partea juridică, cu precizări clare”, a mai adăugat edilul albaiulian.

Cuantumul datoriilor fotbalistice, către jucătorii și antrenorii actuali, sau cei vechi care și-au depus memorii, plus către alte persoane, depășește suma încasată din China în contul transferului lui Nicolae Stanciu. Sunt aproximativ 110.000 euro, plătiți în tranșe, prima virată săptămâna trecută (s-a stins datoria către Gh. Grozav), care nu acoperă însă toate restanțele acumulate în ultimii doi ani de o formație ce s-a chinuit din punct de vedere financiar.

Putem discuta, într-o anumită formă, de preluarea datoriilor rezultate din activitatea sportivă. Acesta e un aspect, rămâne să mai dezbatem. Pe de altă parte, vrem brandul și istoria, și aici e nevoie de o evaluare a impactului financiar, cât ar reprezenta marca «Unirea»”, a mai adăugat Gabriel Pleșa. Ca o comparație, la Hunedoara, suporterii s-au mobilizat și au recuperat în 2021 brandul “Corvinul” deținut de un om de afaceri bucureștean, plătindu-se suma de 47.000 de euro pentru simbolul corvinist (implicit din această vară, CS Hunedoara, finanțată de autorități, a trecut la denumirea Corvinul Hunedoara).

În vara anului 2017, prin implicarea lui Gicu Grozav și Mihai Oancea, Unirea Alba Iulia a depășit momentele critice, însă cei doi s-au retras discret în anii următori și au renunțat să mai finanțeze, deranjați de lipsa de reacție a autorităților locale. Proiectul de atunci prevedea ca Unirea să ajungă în doi ani în Liga 2, iar în maximum 5 ani fotbalul de Liga 1 să revină pe “Cetate”. Acum, în 2022, se vrea o reașezare a lucrurilor, un pas înainte în asigurarea liniștii financiare, iar 2024, anul Centenarului Unirii Alba Iulia, să însemne o promovare în Liga 2.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Echipa La Bolta Alba Iulia – în sferturile Supercupei României și calificare la Campionatul Național de minifotbal

Publicat

în

Echipa La Bolta Alba Iulia a reușit acceadă în sferturile de finală ale Supercupei României la minifotbal, turneu ce s-a disputat săptămâna trecută la Iași, rezultat grație căruia s-a calificat la Campionatul Național de la Rm. Vâlcea, programat între 15 și 17 iulie (32 de echipe, 16 calificate direct, campioană este AEK Oradea).

La competiția de amploare organizată în Moldova de Federația Română de Minifotbal au participat 40 de formații, dintre care 16 au obținut dreptul de a merge la Campionatul Național. Singurul eșec înregistrat de La Bolta a fost în sferturile de finală, 1-2, gol înscris din lovitură de la 7 metri de M. Găldean (un faut asupra lui Circov) cu ASFC Boromir Rm. Vâlcea, viitoarea câștigătoare a turneului (4-0 în finală cu HNH Klausenburg, Sibiu, printre marcatori și Florin Costea, fostul jucător la Steaua sau Universitatea Craiova).

La Bolta, patron Cătălin Buzdea, s-a bazat pe efectivul compus din Căt. Suciu, Circov, R. Trif, M. Domșa, Fetița, M. Găldean (evoluează în ligile inferioare din Italia), Ad. Lăcătuș, Al. Lăcătuș, Gh. Râșniță și B. Găldean (majoritatea legitimați la CSU Alba Iulia sau Unirea Alba Iulia); Octavian Pojar – antrenor jucător, Marius Bologa – masor și preparator fizic. Până la acel joc eliminatoriu La Boltă a avut un parcurs perfect, câștigând Grupa A, după rezultatele 0-0 cu Pro Fotbal Sibiu (înfrângere la loviturile de departajare), 4-2 cu Stone Team Bistrița, 3-2 cu Autovip Garden Șimleu și 2-0 cu Colosseum 2005 Iași. A mai fost prezentă și AS G.C.V. Alba Iulia (un lot cu preponderență din Vințu de Jos, printre echipieri ex-uniristul D. Tat), în grupa H, care a pierdut toate jocurile, 0-6 cu Squadra Viola Constanța, 0-3 cu Arsenal Iași, 3-6 cu Boromir Rm. Vâlcea și 1-5 cu Redex Baia Mare

Elit - Gustul Desăvârșit

Finalistele, Boromir și HNH Klausenburg, au obținut și dreptul de participare și la competiția EMF Eurocup, organizată de Federația Europeană de Minifotbal, în perioada 14-18 septembrie, în Ungaria. Urmează Cupa României, la Sibiu (8-10 iulie), unde vor fi Lin & Ema Alba Iulia și C:G:V. Alba Iulia. Menționăm că la un turneu anterior,  Campionatul Național al Firmelor și Instituțiilor din România. disputat la Deva, Florea Grup Alba a terminat pe locul 4, a dat cel mai bun portar (Ovidiu Barna, Viitorul Sântimbru) și are dreptul să participe la EMF Euro Business Cup, competiție internațională, programată în Antalya (Turcia), între 19 și 23 octombrie.

Foto: Federatia Romană de Minifotbal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Lună fierbinte a “alb-negrilor”: puzzle complicat și presiunea timpului pentru Unirea Alba Iulia

Publicat

în

Conform celor declarate de primarul Gabriel Pleșa, 20 iulie ar trebui să fie data în care Unirea Alba Iulia să intre sub tutela autorităților locale, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia.

Fotbalistic vorbind, 15 iulie este data în care “alb-negrii” vor ști dacă vor evoluat tot în eșalonul terț, după retrogradarea de la finele sezonului precedent în Liga 4, pentru că în acea zi expiră termenul de înscriere al echipelor ce au acest drept în Liga 3. Surse apropiate clubului susțin că Unirea Alba Iulia ar beneficia de un loc pe a treia scenă, argumentându-se prin prezența lui Mihai Dăscălescu în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal În caz contrar, respectiv în situația în care Unirea Alba Iulia nu ar continua în Liga 3 (locul 9, penultimul, ediția precedentă) oficialul unirist ar pierde poziția ca reprezentant al Ligii 3, fiind ales temporar în august 2017, cu un mandat plin din primăvara anului 2018 și reales în aprilie 2022.

*Banii de pe Stanciu vin în tranșe

Obținerea unui loc sub soarele celui de-al 3-lea eșalon parte o chestiune mult mai simplă decât rezolvarea problemelor financiare stringente. Primăria nu poate prelua un club împovărat de datorii, iar condiția pentru rezolvarea situației juridice este ca Unirea Alba Iulia să fie “pe zero”! Însă Wuhan Three Towns FC va vira în 3 tranșe banii cuveniți în contul transferului lui Nicolae Stanciu, reprezentând aproximativ 110.000 euro, procentul cuvenit din taxa de solidaritate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prima tranșă, de 32.000 de euro a fost virată zilele trecute, iar din respectivele fonduri a fost stinsă datoria către Gheorghe Grozav și implicit deblocate conturile clubului.

Sunt memorii scadente (Al. Giurgiu, Bicheși, I. Adam și mai urmează), este suma de 35.000 de euro revendicată de Gicu Grozav ce dorește să-și recupereze investiția (din acest motiv conturile au fost blocate câteva luni). Însă, și dacă ar veni într-o singură tranșă banii din China tot nu ar acoperi totalul datoriilor, care depășesc 150.000 de euro (cu restanțe către jucătorii actuali, alte persoane, cheltuieli din timpul campionatului). O soluție ar fi apelarea la un susținător privat, un sponsor, care să accepte să achite diferența, pentru a se intra depăși impasul! Reprezentanții municipalității vor să preia Unirea Alba Iulia, să așeze lucrurile într-un făgaș normal în ceea ce privește finanțarea și perspectiva, s-au interesat și la Șelimbăr săptămâna trecută în privința formei de organizare a divizionarei secunde CSC Comunal (preluată vara precedentă de autoritătăți, a promovat în Liga 2 ca Viitorul Șelimbăr), dar momentan sunt blocați oarecumva într-un cerc vicios.

Citește și: Iarăși ploaie de memorii la AFC Unirea 1924 Alba Iulia! Miercuri, termen decisiv pentru datoriile către Alexandru Giurgiu

Așadar, sunt complexe și complicate chestiuni de rezolvat în nici două săptămâni: locul în Liga 3, încasarea banilor din China, stingerea restanțelor (n.a. – în 2022, jucătorii și antrfenorii nu au încasxat niciun ban), cesionarea dreptului de participare către CS Municipal Unirea, hotărâre de Consiliul Local în acest sens, obținerea unei hotărâri judecătorești (iulie și august sunt luni de vacanță judecătorească), aprobarea bugetului etc. Până la palmares, nume sau siglă sunt multe altele de rezolvat, iar unele nu suportă amânare. Iar strategia fotbalistică (antrenor, transferuri etc) depinde de lămurirea problemelor financiare, a celor juridice și de eșalonul în care va activa AFC Unirea Alba Iulia, ce se vrea a fi, de la toamnă, CSM Unirea Alba Iulia!

“În acest moment nu pot să dau un răspuns pe această temă a preluării echipei.Nu am ce spune până nu se rezolvă și nu știm exact ce se rezolvă. Decizia nu este la mine”, a precizat Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia, întrebat ieri pe marginea acestui subiect.

Foto: Lucian DANCIU

Articol apărut în ziarul „Unirea”, marți, 5 iulie


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare